25/10/2022 25/10/2022 Η Σύναξη των στελεχών του Νεανικού έργου, Κληρικών και Λαικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών. Η Σύναξη ξεκίνησε με τον Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Έγινε ο Αγιασμός και στη συνέχεια, ο εντεταλμένος ομιλητής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος,...
25 Οκτωβρίου, 2022 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 13:11

Σύναξη στελεχών νεανικού έργου της Μητρόπολης Πατρών

Διαδώστε:
Σύναξη στελεχών νεανικού έργου της Μητρόπολης Πατρών

Η Σύναξη των στελεχών του Νεανικού έργου, Κληρικών και Λαικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Η Σύναξη ξεκίνησε με τον Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Έγινε ο Αγιασμός και στη συνέχεια, ο εντεταλμένος ομιλητής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, εισηγήθηκε το θέμα: «Το κατηχητικό έργο σήμερα».

Ο ομιλητής παρουσίασε με γλαφυρότητα και με σύγχρονη γλώσσα και τρόπο, τα της κατηχήσεως των νέων σήμερα και μάλιστα μέσω πολλών δυσκολιών. Φέτος μάλιστα συμπληρώνονται 100 έτη από την ίδρυση των Κατηχητικών Σχολείων στην Ελλάδα, υπό του αοιδίμου πνευματικού διδασκάλου των Πατρών, π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του, ανεφέρθη στην αναγκαιότητα της κατηχήσεως σήμερα, ουχί μόνον των νέων, αλλά και των μεγαλυτέρων, αφού οι νέες οικογένειες, χρειάζονται επανευαγγελισμό, λόγω της αποιεροποιήσεως της ζωής στην Πατρίδα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και της υιοθετήσεως ξένων προτύπων ζωής.

Εξέφρασε την χαρά του για την σύναξη τόσων ανθρώπων, Κληρικών και Λαικών, οι οποίοι έχουν επωμισθή το έργο της κατηχήσεως στις Ενορίες και τους ευχαρίστησε δεόντως. Επίσης παρουσίασε, εν συντομία, πλάνο εργασίας στο Κατηχητικό Σχολείο και έδωσε οδηγίες για την επιτυχία του κατηχητικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ιδιαιτέρως στάθηκε στην προσπάθεια η οποία γίνεται για τους Φοιτητές, τόσο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όσο και στις Ενορίες, όπου πραγματοποιούνται πολυπληθείς συνάξεις Φοιτητών.

Τέλος προσφέρθηκε μικρή δεξίωση, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου. Υπεύθυνος του έργου στον Νεανικό τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, έχει ορισθεί από τον Σεβασμιώτατο, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ο οποίος εργάζεται με ζήλο ιερό για την πρόοδο του κατηχητικού και νεανικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων