28/05/2022 28/05/2022 Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στην Πάτρα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος των χωρών τους με την Ελλάδα και εν προκειμένω με την πόλη των Πατρών, οι Πρέσβεις των χωρών Ελβετίας και Πολωνίας, Όλαφ Κγιέλσεν και Άρτουρ Λάμπερτ συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τους ξενάγησε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου...
28 Μαΐου, 2022 - 12:48

Συνάντηση του Μητροπολίτη Πατρών με τους Πρέσβεις Ελβετίας και Πολωνίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Πατρών με τους Πρέσβεις Ελβετίας και Πολωνίας

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στην Πάτρα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος των χωρών τους με την Ελλάδα και εν προκειμένω με την πόλη των Πατρών, οι Πρέσβεις των χωρών Ελβετίας και Πολωνίας, Όλαφ Κγιέλσεν και Άρτουρ Λάμπερτ συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τους ξενάγησε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όπου προσκύνησαν την αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου και στον Σταυρό του Μαρτυρίου του και εν συνεχεία στον Παλαιό Ναό του Αγίου, όπου προσκύνησαν τον Τάφο του.

Τους υψηλούς επισκέπτες συνόδευσε η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, στην πρωτοβουλία της οποίας οφείλεται η επίσκεψη των δύο Πρέσβεων στην Πάτρα, ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Φιλίας Ελλάδος- Ελβετίας. Την κ. Αλεξοπούλου ευχαρίστησε δεόντως ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τους δύο Πρέσβεις για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, τόσον σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, για την δυνατότητα συνεργασίας των χωρών τους με την Πάτρα και την αξιοποίηση ευκαιριών προς αμοιβαίο όφελος.

Επίσης τόνισε την σημασία της θυσίας και της συνεχούς παρουσίας του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, γεγονός το οποίο συνδέει την Πάτρα, με τον υπόλοιπο κόσμο, τόσον τον Ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, όσο και με όλους τους Χριστιανούς και γενικότερα με την παγκόσμια κοινωνία.

Οι δύο Πρέσβεις με την συνοδεία τους θαύμασαν το μεγαλείο του Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και ενθουσιάστηκαν με την ιστορία του τόπου μας γενικά.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους δύο Πρέσβεις, από τον Ναό του Αποστόλου Ανδρέου.

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «My Way», με την συμμετοχή Φορέων της περιοχής, τις θέσεις της Εκκλησίας ανέπτυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Θεόκλητος Παντελίδης, εκ της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων