15/02/2020 15/02/2020 “Τα Λείψανα των Αγίων είναι θησαυρός χαριτόβρυτος και πηγή ιάσεων παντοδαπών”, τόνισε, από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Τη μνήμη του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω τίμησαν στην Πάτρα. Την παραμονή, 14.2.2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγία η Βοήθεια, του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» τελέσθηκε...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 13:03

“Τα Λείψανα των Αγίων είναι θησαυρός χαριτόβρυτος”

Διαδώστε:
“Τα Λείψανα των Αγίων είναι θησαυρός χαριτόβρυτος”

“Τα Λείψανα των Αγίων είναι θησαυρός χαριτόβρυτος και πηγή ιάσεων παντοδαπών”, τόνισε, από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Τη μνήμη του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω τίμησαν στην Πάτρα. Την παραμονή, 14.2.2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγία η Βοήθεια, του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» τελέσθηκε ο Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην αγία βιοτή και πολιτεία του Οσίου Ανθίμου.

Ανήμερα, 15.2.2020, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην μεγάλη δωρεά από τον Θεό να έχωμε τους Αγίους, τους φίλους του Θεού, τους θεουμένους, τους ενωμένους με τον Θεό, των οποίων τα Λείψανα είναι θησαυρός χαριτόβρυτος και πηγή ιάσεων παντοδαπών. Επίσης ανεφέρθη στην ζωή του Οσίου Ανθίμου (Βαγιάνου) του εν Χίω, του οποίου απότμημα του Ιερού Λειψάνου ευρίσκεται θησαυρισμένο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βοηθείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο φέρει το όνομα «Παναγία η Βοήθεια». Επίσης

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε το έργο αγάπης το οποίο επιτελείται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ευχαρίστησε για την παρουσία του και συνεχάρη τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη, “ευχηθείς εις αυτόν κάθε επιτυχία και ευλογία στα ευθυνοφόρα καθήκοντά το”, επήνεσε το Διοικητικό, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο και τους Εθελοντάς της αγάπης και έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία και πνευματική εργασία στο Νοσοκομείο, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Χαρίτωνος Αθανασοπούλου και των συνεργάτων του Κληρικών και Λαϊκών, που υπηρετούν το έργο της αγάπης στο Νοσοκομείο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων