09/06/2020 09/06/2020 Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης, ο Ιερός Ναός ανεγέρθη στη θέση του παλαιού Ναού, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός, ολοκληρώθηκε με τις προσπάθειες του Εφημερίου της...
09 Ιουνίου, 2020 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 14:06

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης Αχαΐας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης Αχαΐας

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης, ο Ιερός Ναός ανεγέρθη στη θέση του παλαιού Ναού, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός, ολοκληρώθηκε με τις προσπάθειες του Εφημερίου της Ενορίας π. Γεωργίου Κλουκινιώτη, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων των κατοίκων του χωριού.

Την αρχιτεκτονική μελέτη, την πρόοδο των εργασιών και την εν γένει πορεία του έργου, επέβλεψε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος σε αρίστη συνεργασία με τους αρμοδίους τεχνίτες και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, κατηύθυνε την πορεία των εργασιών ανεγέρσεως.

Στην τελετή των Θυρανοιξίων και στον Εσπερινό που τελέστηκε, συμμετείχε πλήθος πιστών οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά τους για την έκβαση του έργου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ημέρα και την οδύνη του μεγάλου σεισμού, περιέγραψε για όσους τυχόν δεν είχαν γνώση της καταστροφής, το πώς κατέπεσε ο παλαιός Ναός και άλλα οικήματα στο χωριό και στην περιοχή, μίλησε για τις μετά ταύτα δυσκολίες, τις προσπάθειες στα Αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες και εκ του νόμου προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για την συνεργασία με το Τ.Α.Σ. (Ταμείο Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων), για την μελέτη του νέου Ναού και για τις ακάματες προσπάθειες του Ιερέως, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων των κατοίκων του χωριού, ώστε να ανεγερθή ο νέος  Ιερός Ναός των Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος πλέον είναι κόσμημα, όχι μόνο της Φώσταινας, αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεώς Πατρών.

Κάλεσε όλους ο Σεβασμιώτατος να δοξολογήσουν τον Θεό και να Τον ευχαριστήσουν, διότι κατά την ώρα του σεισμού, κανείς δεν βρισκόταν εντός του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων η εντός των άλλων Ιερών Ναών, οι οποίοι (80 στον αριθμό), είτε καταστράφηκαν εντελώς, είτε έπαθαν μεγάλες η μικρότερες ζημιές και συνέστησε μετάνοια, ώστε Κύριος ο Θεός να μας ελεεί και να μας σώζει και να μας φυλάει από την απειλή του σεισμού.

Στο τέλος ο Ιερέας π. Γεώργιος Κλουκινιώτης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί ο Ιερός Ναός.

Συντόμως θα ορισθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού.

 

\

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων