01/02/2021 01/02/2021 Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου κήρυξε και τον θείο λόγο, αναλύσας το ιερό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής το αναφερόμενο στον Ζακχαίο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την θυσία των τριών ηρώων στα Ίμια, πριν ακριβώς...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 17:35

IMIA: Και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν

Διαδώστε:
IMIA: Και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου κήρυξε και τον θείο λόγο, αναλύσας το ιερό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής το αναφερόμενο στον Ζακχαίο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την θυσία των τριών ηρώων στα Ίμια, πριν ακριβώς 25 χρόνια, στις 31.1.1996, δηλαδή, όταν, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός έπεφταν για την δόξα της Πατρίδος μας και προσετίθεντο στο πάνθεον των ηρώων.

 

 

Έχομε χρέος, είπε ο Σεβασμιώτατος, να μην ξεχνάμε τις θυσίες των Ελλήνων παλαιοτέρων και νεωτέρων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Έχομε υποχρέωση να τιμάμε τους ήρωές μας και να τους μνημονεύουμε ευγνωμόνως γιατί προσέφεραν την ζωή τους, το αίμα τους για την Ελλάδα. Τα τρία αυτά παιδιά που έπεσαν στα Ίμια, σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα ώρα, έγιναν αυτό που έλεγε το νησιωτικό τραγούδι:

«Μες του Αιγαίου τα νησιά, αγγέλοι φτερουγίζουν και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν».

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η Πατρίδα μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, πρέπει να κρατάμε ζωντανές τις μνήμες, να έχουμε υψηλό πατριωτικό φρόνημα και να είμαστε έτοιμοι, αν χρειασθή για κάθε θυσία, για την Πίστη μας και την Πατρίδα μας.

Εν συνεχεία ανεπέμφθη δέηση υπέρ αναπαύσεως των τριών Ηρώων των Ιμίων, Χριστοφόρου, Παναγιώτου και Έκτορος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων