03/07/2020 03/07/2020 Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος:  “Τα σύγχρονα Εκπαιδευτικά συστήματα τα οποία παρέχουν ελλιπή παιδεία στους μαθητές αποσκοπούν στην δημιουργία τεχνοκρατών περισσότερο, αδιαφορώντας εν πολλοίς για την καλλιέργεια των αρετών”  Με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, σεμνή και συγκινητική τελετή από τους μαθητές. Τα παιδιά παρουσίασαν ποιητικές εργασίες τους, σχετικά με το Σχολείο...
03 Ιουλίου, 2020 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 15:27

“Το σημερινό σχολείο αδιαφορεί για την καλλιέργεια των αρετών”

Διαδώστε:
“Το σημερινό σχολείο αδιαφορεί για την καλλιέργεια των αρετών”

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος:  “Τα σύγχρονα Εκπαιδευτικά συστήματα τα οποία παρέχουν ελλιπή παιδεία στους μαθητές αποσκοπούν στην δημιουργία τεχνοκρατών περισσότερο, αδιαφορώντας εν πολλοίς για την καλλιέργεια των αρετών” 

Με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, σεμνή και συγκινητική τελετή από τους μαθητές.

Τα παιδιά παρουσίασαν ποιητικές εργασίες τους, σχετικά με το Σχολείο και με τη ζωή τους σ’ αυτό, αλλά και στην μαθητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία φιλοξενεί τα παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδος και λειτουργεί δίπλα στο Εκκλησιαστικό Λύκειο. Επίσης έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος αναφέρθηκε στην θαυμάσια λειτουργία του Σχολείου και της Εστίας, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την συνεχή παρουσία και στήριξή του και τον Διευθυντή της Εκκλησιατικής Εστίας, π. Γερβάσιο Παρακεντέ, ως και τους Καθηγητές και τους μαθητές, στους οποίους ευχήθηκε τα δέοντα.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ωραία και συγκινητική Εκδήλωση, με λόγια θερμά για τον Διευθυντή, τους Καθηγητές, το προσωπικό του Σχολείου και τους μαθητές. Εστίασε στο σκοπό της λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Λυκείου, που είναι η καλλιέργεια πρωτίστως των ιερατικών κλήσεων και η παροχή παιδείας με την ουσιαστική και βαθειά έννοια του όρου, αφού κατά τους πατέρες της Εκκλησίας «Παιδεία μετάληψις αγιότητος εστί…». Έκανε λόγο για τα σύγχρονα Εκπαιδευτικά συστήματα τα οποία παρέχουν ελλιπή παιδεία στους μαθητές και αποσκοπούν στην δημιουργία τεχνοκρατών περισσότερο, αδιαφορώντας εν πολλοίς για την καλλιέργεια των αρετών, ενώ ελάχιστα παρέχονται γνώσεις που αφορούν στην ιστορική και πνευματική πορεία του τόπου μας και του λαού μας, με αποτελέσμα να αποκόπτονται τα παιδιά μας από τις πνευματικές τους ρίζες.

Επαινώντας την όλη εργασία που γίνεται στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, το χαρακτήρισε διαμάντι της Εκπαίδευσης, για την εργασία των Καθηγητών, για την πρόοδο, το ήθος και τις επιτυχίες των μαθητών.

Ιδιαίτερα στάθηκε στις ιερές Ακολουθίες οι οποίες τελούνται καθημερινώς στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου του Εκκλησιαστικού Λυκείου, από τον Διευθυντή της Εστίας π. Γερβάσιο Παρακεντέ, με την συμμετοχή τόσο των παιδιών που μένουν στην Εστία, όσο και άλλων μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος αποχαιρέτησε τους 34 αποφοίτους για φέτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου, στους οποίους έδωσε πατρικές συμβουλές και ευχήθηκε να επιτύχουν στην ζωή τους, είτε ως Ιερείς του Θεού του Υψίστου, είτε όπου αλλού οδηγήσει ο Θεός τα βήματά τους.

Στους αποφοίτους δόθηκαν οι τίτλοι σπουδών και αναμνηστικά δώρα, ενώ παρατέθηκε προς όλους μικρά δεξίωσις.

Στην εορτή παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιώαννης Κόττορος, οι Καθηγητές, ο Διευθυντής της Εστίας π. Γερβάσιος Παρακεντές και όλο το προσωπικό του Σχολείου, οι Μαθητές και οι γονείς των παιδιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων