15/08/2023 15/08/2023 Πλήθος πιστών, από την Πάτρα και από άλλα μέρη της χώρας, κατέκλυσαν το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γηρομομήτισσας των Πατρών, κατά την ημέρα της Εορτής Της, προκειμένου να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμά Της, το οποίο φυλάσσεται στο ιστορικό Καθολικό της Μονής. Καθ’ όλην την διάρκεια των ημερών του Αυγούστου, προ της Εορτής της...
15 Αυγούστου, 2023 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 19:18

Χιλιάδες Πατρέων κατέκλυσαν την Ι.Μονή της Γηροκομήτισσας στην Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Χιλιάδες Πατρέων κατέκλυσαν την Ι.Μονή της Γηροκομήτισσας στην Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Πλήθος πιστών, από την Πάτρα και από άλλα μέρη της χώρας, κατέκλυσαν το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γηρομομήτισσας των Πατρών, κατά την ημέρα της Εορτής Της, προκειμένου να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμά Της, το οποίο φυλάσσεται στο ιστορικό Καθολικό της Μονής.

Καθ’ όλην την διάρκεια των ημερών του Αυγούστου, προ της Εορτής της Παναγίας και κυρίως κατά την ημέραν που εψάλησαν τα Εγκώμια προς Αυτήν, ποίημα του Παλαιών Πατρών Διονυσίου από το 1541μ.Χ, πλήθη ευσεβών Χριστιανών έφθασαν στην αγία Μάνδρα της Γηροκομητίσσης κρατώντας τα αισθητά και πνευματικά δώρα και μύρα της ευλαβείας τους.

Αλλά η συμμετοχή των θεοφρόνων πανηγυριστών της Θεομήτορος την παραμονή και κατά την ιερά Αγρυπνία, αλλά και στην δεύτερη πρωινή Θεία Λειτουργία, ήτο άκρως συγκινητική.

Χιλιάδες προσκυνητών ανέμεναν επί ώρες καθ’ όλην την διάρκεια της νύκτας, κρατώντας κεριά και αφιερώματα στην Παναγία, για να ασπασθούν την θαυματουργή Της Εικόνα.

Πολλοί έφθασαν ανυπόδητοι και άλλοι γονατιστοί από το κέντρο της πόλεως και τα περίχωρα.

Στο Καθολικό της Μονής ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό και στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας κατά την Ιερά Αγρυπνία, την συγχοροστασία στον Εσπερινό και λειτουργική παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, στην πρωινή Θεία Λειτουργία. Συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Συμεών Χατζής και οι  Αδελφοί της Μονής, Ιερείς της Μητρόπολης Πατρών, άρχοντες του λαού και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με τρόπο γλαφυρό και συγκινητικό αναφέρθηκεε στην θεολογία της Εκκλησίας για το πανσεβάσμιο πρόσωπo της Υπεραγίας Θεοτόκου και στάθηκε στην ευχαριστία προς Αυτήν, στην παράκληση και στην μίμηση των αρετών Της, προκειμένου και Εκείνη να ευφραίνεται και ο Κύριός μας ίλεως να γίνεται πάσιν ημίν.

Στην Ιερά Αγρυπνία εκκλησιάσθησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Αχαίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Διοικητής του ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Τούντας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, κ. Λάζαρος Χανουμίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και κ. Φωκίων Ζαίμης και η Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Σαμούρη.

Ανήμερα στην δεύτερη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προσήλθε πλήθος πιστών και ανεγνώσθη όπως και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης, η ποιμαντορική και διδακτική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

 

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων