02/11/2020 02/11/2020 Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, με την ευκαιρία της απαρχής του μηνός του Αγίου Ανδρέου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, του πλουσίου και του Λαζάρου και ανέλυσε θεολογικά την περικοπή. Στη συνέχεια ανεφέρθη...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 16:30

Υπέρ αναπαύσεως των δύο παιδιών που χάθηκαν στη Σάμο

Διαδώστε:
Υπέρ αναπαύσεως των δύο παιδιών που χάθηκαν στη Σάμο

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, με την ευκαιρία της απαρχής του μηνός του Αγίου Ανδρέου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, του πλουσίου και του Λαζάρου και ανέλυσε θεολογικά την περικοπή. Στη συνέχεια ανεφέρθη στον επισυμβάντα μεγάλο σεισμό που έπληξε την Σάμο και την Χίο, αλλά και την Σμύρνη, στα παράλια της Μικράς Ασίας και ευχήθηκε ο Κύριος να απαλύνη των πόνων των αδελφών μας οι οποίοι υπέστησαν αυτή την δοκιμασία.

Κυρίως εστάθη στους δύο νέους, στον Αριστοτέλη και την Κλεοπάτρα, που έχασαν την ζωή τους εξ’ αιτίας του φοβερού σεισμού.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος είπε, ότι επικοινώνησε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιον και Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκον και εξέφρασε την αγάπη, την συμπαράσταση του ιδίου, του Ιερού Κλήρου και του Πατραικού Λαού, προς τους δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας και έθεσε την τοπική μας Εκκλησία στη διάθεση των εμπεριστάτων αδελφών μας εις ο,τι και αν χρειασθούν.

Εξ’ άλλου η Πάτρα, εσημείωσε, ότι κατανοεί την δυσκολία αυτή και την δοκιμασία, αφού εβίωσε την οδύνη και εγνώρισε τις πληγές από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 που κατέστρεψε δεκάδες Ιερών Ναών και πλήθος άλλων κτισμάτων.

Μετά από αυτή την αναφορά ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους κατά την ώρα του σεισμού στη Σάμο και ικέτευσε τον Θεό μαζί με τον Λαό με την προσευχή «Ο επιβλέπων επί την γην και ποιων αυτήν τρέμειν, ρύσαι ημάς της φοβεράς του σεισμού απειλής Κύριε….

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων