07/11/2021 08/11/2021 Η Πάτρα ήδη ζει σε κλίμα εορταστικό, αφού ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα. Στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων, των Πρωτοκλητείων, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός, υποδέχθηκαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 την περίπυστη και εφέστια Εικόνα της Παναγίας Οδηγητρίας, από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας. Η Ιερά...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 2:08

H Πάτρα υποδέχθηκε την Παναγία Οδηγήτρια

Διαδώστε:
H Πάτρα υποδέχθηκε την Παναγία Οδηγήτρια

Η Πάτρα ήδη ζει σε κλίμα εορταστικό, αφού ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα. Στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων, των Πρωτοκλητείων, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός, υποδέχθηκαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 την περίπυστη και εφέστια Εικόνα της Παναγίας Οδηγητρίας, από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας.

Η Ιερά Εικόνα της Οδηγητρίας, μεταφέρθηκε από την παλαίφατο Μονή επί του όρους Ωλενού, στη νέα Μονή των Αγίων Πάντων, από τον αοίδιμο και μακάριο κτήτορά της Νεκτάριο. Η αρχική της θέση, ήτο εντός του σπηλαίου του προαναφερθέντος όρους, όπου ακοίμητο καντήλι έκαιε ενώπιον της Παναγίας Μορφής της Κυρίας Θεοτόκου, το οποίον Άγγελος το άναβε. Ακόμη και σήμερα, που η εικόνα βρίσκεται στο Μοναστήρι, οι ποιμένες της περιοχής, ομολογούν ότι βλέπουν φως εντός του σπηλαίου κατά την διάρκειαν της νυκτός.

Μετά την υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Οδηγητρίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τη συμμετοχή Ιερέων της πόλης και πλήθους ευσεβών Χριστιανών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία από την νόσο του κορωνοϊού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την βαθειά πνευματική σχέση του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου με την Κυρία Θεοτόκο και στο ότι ο Απόστολος Ανδρέας, θεωρείται ότι είναι ο πρώτος που ήγειρε Ναό προς τιμήν της Μητρός του Κυρίου μας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε τον όρον Παράκλητος, ο οποίος αποδίδεται στον Κύριο, ενώ κραταιά παράκλησις είναι η Παναγία μας και εν συνεχεία παρηγοριά μας είναι οι υιοί της Παρακλήσεως, οι Άγιοί μας δηλαδή και εν προκειμένω ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας.

Προς την ισχυράν και κραταιάν παράκλησιν, την Παναγία μας, ευκαίρως ακαίρως καταφεύγομεν όλοι και βεβαίως οι Πατρινοί, όπως και στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, προσπίπτομεν εκζητούντες την μεσιτεία προς Κύριον, ώστε να μας παρηγορήση στις θλίψεις μας, να γλυκάνει τις καρδιές μας, να γίνςι βάλσαμο στις ψυχές μας και να θεραπεύσει τις ασθένειές μας.

Ιδιαιτέρως τώρα, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος που δοκιμαζόμεθα, από την επάρατο νόσο του κορωνοιού.

Προέτρεψε τέλος, τον Λαό και παρακάλεσε, ώστε καθ’ όλην την διάρκεια του μηνός, που θα εξελίσσεται το εορταστικό πρόγραμμα προς τιμήν του Αποστόλου Ανδρέου, αλλά και γενικότερα, πρώτον να προσευχώμεθα και να ζούμε πνευματικά και μυστηριακά και δεύτερον να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, τόσον εντός των Ιερών Ναών, όσο και εκτός των Ναών, όπως ορίζονται από τους ειδικούς Επιστήμονας.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν, Άρχοντες, Πολιτικοί και Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Σωμάτων και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν με τάξη και ευλάβεια για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας μας.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων