11/12/2018 11/12/2018 Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς εορτάζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τη μνήμη του πολιούχου και εφόρου της Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, σήμερα Τρίτη 11/12 στις 18:30 εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συγχοροστατοήσαντος του...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:50

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς εορτάζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τη μνήμη του πολιούχου και εφόρου της Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, σήμερα Τρίτη 11/12 στις 18:30 εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συγχοροστατοήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 21:00 εψάλη η Ιερά Παράκληση και στις 24:00 θα αρχίσει η τέλεση ολονύκτιας ιεράς Αγρυπνίας.

Αύριο Τετάρτη 12/12 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου συμπαραστατουμένου υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πάνδημος λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου. Στις 18:00 θα ψαλούν η ακολουθία του εσπερινού και ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Σπυρίδωνος. Την Πέμπτη(13/12) το πρωί θα τελεστεί μεθέορτος Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων