17/12/2018 17/12/2018 Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σχετικά με την επίθεση τα ξημερώματα στις εγκαταστάεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο Νέο Φάληρο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ καταδικάζουν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδος «Η Καθημερινή». Τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες καταφέρουν βαθύτατα πλήγματα...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 17:25

“Πλήγμα έναντι της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης”

Διαδώστε:
“Πλήγμα έναντι της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σχετικά με την επίθεση τα ξημερώματα στις εγκαταστάεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο Νέο Φάληρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ καταδικάζουν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδος «Η Καθημερινή». Τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες καταφέρουν βαθύτατα πλήγματα έναντι της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ, στα ποιμαντικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν το τρομοκρατικό χτύπημα, προσεύχεται για την επούλωση των τραυμάτων που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η οποία στρέφετε κατά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γενικότερα και συμπαρίσταται στην δοκιμασία αυτή του Δημοσιογραφικού ομίλου ΣΚΑΪ.

Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία και η δεοντολογική άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όχι μόνο δεν πλήττονται από τέτοια χτυπήματα, αλλά απεναντίας δυναμώνουν.

Απαιτείται εθνική ομοψυχία, απαιτείται παιδεία, απαιτείται σεβασμός, για να μπορέσουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να ζήσουμε σε μια χώρα απόλυτα ελεύθερη και ουσιαστικά δημοκρατική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων