13/11/2022 13/11/2022 Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας, και αυτό το έδειξε αυτές τις ημέρες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, κατά το ευχαριστήριο μήνυμά του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, με αφορμή το προσκύνημα στην...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 13:09

Αγία Ζώνη – Δήμαρχος Πειραιά: Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας

Διαδώστε:
Αγία Ζώνη – Δήμαρχος Πειραιά: Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας

Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας, και αυτό το έδειξε αυτές τις ημέρες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, κατά το ευχαριστήριο μήνυμά του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, με αφορμή το προσκύνημα στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

“Ο Πειραιάς διανύει μια σημαντική εβδομάδα. Καθώς από το προηγούμενο Σάββατο φιλοξενούμε την Αγία Ζώνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, διότι με τις άοκνες προσπάθειές του αυτό κατέστη εφικτό, αλλά και εσάς Γέροντα Εφραίμ, γνωρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που βγαίνει η Αγία Ζώνη από το Βατοπαίδι μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Εκτιμώ ότι οι προσπάθειες και των δύο δικαιώθηκαν από την προσέλευση του κόσμου. Πολλές χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο δίνοντας την πρέπουσα τιμή στο θεομητορικό κειμήλιο”.

“Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα, εκ μέρους σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, να σας παραδώσω τα δύο σύμβολα της πόλεώς μας, που είναι η αρχαία τριήρη και ο Λέοντας του Πειραιά. Αφενός με την τριήρη δόθηκαν μάχες που κέρδισαν οι αρχαίοι Έλληνες που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας και της Ευρώπης. Ως προς το λιοντάρι, παλιά το λιμάνι του Πειραιά λεγόταν Πόρτο Λεόνε και είχε δύο λιοντάρια στις άκρες του. Δυστυχώς αφαιρέθηκαν βιαίως από τον Μοροζίνι. Σας τα παραδίδουμε για να κοσμούν, αν είναι δυνατόν, την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου“, τόνισε ο κ. Μώραλης.

“Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την Τιμία Ζώνη. Είναι πολύ τιμητική για την πόλη μας. Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας, και αυτό το έδειξε αυτές τις ημέρες”, κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Στην αντιφώνησή του ο Γέροντας Εφραίμ προς τον κ. Μώραλη ανέφερε: “Ο δικός σας δήμος τιμάται και αγάλλεται γιατί τόσος κόσμος προσήλθε να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη. Η εκκλησία με τον τρόπο της συμβάλλει στην κοινωνική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου. Ο Πειραιάς έγινε μια μικρή Οικουμένη με την παρουσία της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Και σαν Ελλάδα έχουμε το μοναδικό θησαύρισμα που λέγεται Ορθοδοξία. Αυτήν να την προβάλλουμε. Και θα την προβάλλουμε αν την βιώσουμε. Κύριε Δήμαρχε αυτά να μην τα ξεχάσετε”. 

Σημειώνεται ότι η Αγία Ζώνη θα παραμείνει για προσκύνηση στο ναό μέχρι αύριο στις 11 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

Διαβάστε ακόμη:

Γέροντας Εφραίμ από Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία”

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αγία Ζώνη – Μητροπολίτης Πειραιώς: “Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων