13/11/2022 13/11/2022 Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι αύριο Δευτέρα. στις 11 το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.   Στο μεταξύ και σήμερα Κυριακή χιλιάδες κόσμου σχημάτιζαν ουρές έξω...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 19:28

Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή της στον Πειραιά  (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή της στον Πειραιά  (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι αύριο Δευτέρα. στις 11 το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

 

Στο μεταξύ και σήμερα Κυριακή χιλιάδες κόσμου σχημάτιζαν ουρές έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου για να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας. Από τις 5 Νοεμβρίου οπότε και εξήλθε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μέχρι και σήμερα χιλιάδες κόσμου, μέρα – νύχτα, συρρέουν με ευλάβεια για να την προσκυνήσουν.

Τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι της Pemptousia TV και του ope.gr  μεταφέρουν τον παλμό από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά με ζωντανές μεταδόσεις και ρεπορτάζ.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημική κρίση που το θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας  εξήλθε του Αγίου Όρους.

Η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος προέστη στη συνέχεια της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο  Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ανέγνωσε την ειδική ευχή ενώπιον της Αγίας Ζώνης . Κληρικοί και πιστοί με ευλάβεια γονάτισαν και προσευχήθηκαν όλοι μαζί στην Παναγία.

Γέροντας Εφραίμ: Η Αγία Ζώνη της Παναγίας ενισχύει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά. “Τις ώρες που είμαι εδώ πολλές φορές εχάζευα τους ανθρώπους που ήρθαν να προσκυνήσουν. Με άλλη διάθεση ερχόντουσαν, με σκυθρωπό πρόσωπο, και έφευγαν πεπληρωμένοι, μαζί με την θεομητορική χάρη που πηγάζει από την Υπεραγία Θεοτόκο. Με την παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, πρώτη φορά έγινε αυτή η σύναξη τόσων ανθρώπων. Αυτό δεν μας φαίνεται παράξενο, γιατί πάντοτε έρχεται πολύς κόσμος να υποβάλλει αιτήματα στην Παναγία”, ανέφερε. “Εάν εγγράφαμε τα θαύματα της Υπεραγίας της Θεοτόκου τότε θα είχαμε ολόκληρος τόμους σε μεγάλα δωμάτια για να χωρέσουν. Η Τιμία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία“, πρόσθεσε.

 

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε ότι πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι πνευματική οντότητα. “Μπορεί να έχουμε διάφορες συνταγές για να αντιμετωπίζουμε τα παθήματά μας. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ξεχάσει τα πράγματα που αφορούν τον ίδιο ή το περιβάλλον του. Μόνο ένα πράγμα μπορεί να τον βοηθήσει, και αυτό είναι η χάρης του Αγίου Πνεύματος. Ο άνθρωπος είναι κατ’ εξοχήν, κατ’ ουσία πνευματική οντότητα. Πρέπει να φροντίζει για τα ορώμενα και τα μη ορώμενα. Πάντοτε να ποθούμε την αιώνια ζωή. Πρέπει να έχουμε αγάπη. Ο άνθρωπος πρέπει να αγαπήσει πρώτα το Θεό. Ας δούμε την υπόσχεση στην Παναγία να τηρήσουμε τις εντολές του Υιού της για αιωνία ζωή”.

H ομιλία του Πειραιώς Σεραφείμ

Στην ομιλία του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Παναγιοσκέπαστο Πειραιά.

“Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία γιατί μέσα σε αυτήν λειτουργούμε ως μέλη του Χριστού. Δια του προσκυνήματος πραγματώνεται η ενότητα της πίστεως εν τω συνδέσμω ειρήνης. Εσείς άγιε καθηγούμενε ύστερα διαρκώς μάρτυρας των θαυμάτων της Αγίας Ζώνης”, τόνισε.

“Η Τιμία Ζώνη θεράπευσε τον Πειραιά από την ευλογιά. Ευχόμεθα να έχετε πάντοτε αυτό το δυναμισμό και σφρίγος της Παναγίας”, κατέληξε.

Γιάννης Μώραλης: Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία

Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας, και αυτό το έδειξε αυτές τις ημέρες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, κατά το ευχαριστήριο μήνυμά του προς τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων