25/06/2021 25/06/2021 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννη Γρηγοράκη, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Δανιήλ Ψωίνου, Ιεροκήρυκος και προϊσταμένου του Καθεδρικού Ιερού Ναού...
25 Ιουνίου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 15:25

Αποφοίτηση μαθητών ΣΤ’ Δημοτικού από τα Εκπαιδευτήρια της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

Διαδώστε:
Αποφοίτηση μαθητών ΣΤ’ Δημοτικού από τα Εκπαιδευτήρια της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννη Γρηγοράκη, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Δανιήλ Ψωίνου, Ιεροκήρυκος και προϊσταμένου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, της Γενικής Διευθύντριας των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχου κας Κυριακής Κούβαρη, της Διευθύντριας του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου κας Μαρίας Τυράσκη, της Διευθύντριας του Λυκείου κας Μυρσίνης Σφαιρίδου και της υποδιευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου κας Χρυσάνθης Πατέρου.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού εκδήλωσαν δημόσια τα έντονα συναισθήματα και την εμπειρία τους από την εξαετή δημιουργική διαδρομή τους στο Δημοτικό μας Σχολείο το οποίο με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης αποχωρίζονται. Αξίζει, φυσικά, να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα από τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού θα συνεχίσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους στο Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, συνεχίζοντας έτσι το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην μεγάλη οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων μας.

Από την πλευρά του ο π.Δανιήλ Ψωίνος, μετέφερε την Ευλογία, το ενδιαφέρον και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ προς το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και τους γονείς και τονίζοντας πως «σήμερα εδώ είδα και απέκτησα μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, διότι διαπίστωσα αυτό που άκουγα και που ήξερα τόσα χρόνια» υπογράμμισε ότι «εξεπλάγην από το σύγχρονο των εγκαταστάσεων που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από οποιοδήποτε άλλο σχολείο». «Είναι ένα σχολείο πρότυπο», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς σημείωσε πως «είναι ένα σχολείο που δεν παρέχει μόνο μία στείρα γνώση στα παιδιά, αλλά παρέχει παιδεία με την ευρύτερη έννοια. Τα παιδιά σας σε τούτο το σχολειό μαθαίνουν πράγματα, αλλά σμιλεύουν και το χαρακτήρα τους για να μπορούν να σταθούν όρθια σε αυτή την κοινωνία, σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτή την εποχή που ως οδοστρωτήρας προσπαθεί να γκρεμίσει τα πάντα και να ισοπεδώσει τα πάντα».

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σκαλοπάτι» είπε στα παιδιά σε άλλο σημείο του σύντομου χαιρετισμού του ο π.Δανιήλ, προτρέποντάς τους να θυμούνται πως έχουν «βάλει γερά θεμέλια. Η ζωή χτίζεται. Εσείς θεμελιώσατε τη ζωή σας πάρα πολύ γερά». «Φοιτήσατε σε σχολείο της Εκκλησίας μας.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να ανταποδίδετε την ευγνωμοσύνη σας και να λέτε το ‘’ευχαριστώ’’ σας στους γονείς σας, στους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους σας, αλλά και στην Εκκλησία». «Να είστε άνθρωποι του Θεού και άνθρωποι με Θεό μέσα σας», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας τους γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στα χέρια της Εκκλησίας. «Να είστε ήσυχοι όταν τα παιδιά σας είναι στην Εκκλησία και να είστε υπερήφανοι που τα παιδιά σας βρίσκονται σε τούτο το σχολειό που διαμορφώνει και τους χαρακτήρες των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο π.Δανιήλ, έδωσε στα παιδιά μαζί με τα απολυτήριά τους και την Καινή Διαθήκη ως Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννη Γρηγοράκη ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς που ήταν οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Κατά τον αποχαιρετισμό όλοι ευχήθηκαν να ανταμώσουν και πάλι είτε στο Summer Camp που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου, είτε στη νέα σχολική χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων