ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
14/03/2019 14/03/2019 “Απεμπολούμε τα πρωτόκια αντί πινακίου φακής σε μια συγκεχυμένη και δυσδιάκριτη εποχή” ανέφερε εξαρχής με νόημα στην επίκαιρη συνέντευξή του στο ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. “Το Σύνταγμα δεν επιδέχεται αλλοιώσεις κατά την βούληση κάποιων” είπε ενώ ανέλυσε τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία. Για το άρθρο...
14 Μαρτίου, 2019 - 17:41

Αποκαλύψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Μητρ. Πειραιώς

Διαδώστε:
Αποκαλύψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Μητρ. Πειραιώς

“Απεμπολούμε τα πρωτόκια αντί πινακίου φακής σε μια συγκεχυμένη και δυσδιάκριτη εποχή” ανέφερε εξαρχής με νόημα στην επίκαιρη συνέντευξή του στο ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

“Το Σύνταγμα δεν επιδέχεται αλλοιώσεις κατά την βούληση κάποιων” είπε ενώ ανέλυσε τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία.

Για το άρθρο 3 και τις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αλλαγή του θα επέφερε έναν τεκτονικό σεισμό. Είπε πως κάποιους τους ενοχλεί το όνομα του Χριστού και πως το άρθρο προστατεύει την ομοιογένεια του έθνους όχι του κράτους. “Η Ελλάς εξήλθε από 4 αιώνων δουλεία χάρη σε αυτήν την πίστη” τόνισε.

Οι συνέπειες θα είναι να δοθεί η ευκαιρία σε διάφορους “πρόθυμους” όπως τους χαρακτήρισε, αναφερόμενος και στο ίδρυμα Σόρος, να προσφύγουν στα δικαστήρια επί του κανονιστικου΄περιεχομένου του άρθρου 3 υπό την νέα του μορφή. “Αυτό είναι το σχέδιο. Δεν μπορούν απευθείας να πλήξουν το άρθρο 3 και να γκρεμίσουν τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας” αποκάλυψε. Επίσης ως αποτέλεσμα όλων αυτών τόνισε πως “θα μπορεί ένας παράφρων Μητροπολίτης να εγγράφει τα περιουσιακά στοιχεία και να ιδρύει δική του εκκλησία δημιουργώντας σχισματικές καταστάσεις”.

Δολία και πονηρά μεθοδία χαρακτήρισε το “ουδετερόθρησκο κράτος” για να αλλοιώσει την εθνική ταυτοπροσωπία των Ελλήνων . Εξήγησε δε με ποιον τρόπο θα πάρουν σειρά οι εικόνες, ο Σταυρός, τα Θρησκευτικά κλπ . Στόχος είναι όπως είπε η αποκαθήλωση των συμβόλων και απομείωση του ομοθρήσκου από το ελληνικό έθνος και η δημιουργία μιας άνευρης, άθρησκης και ανερμάτιστης γενιάς που να μην έχει πνευματικές αναφορές. Μια καινούρια γενιά χωρίς ηθικό περιεχόμενο που να είναι εξάρτημα στην παγκόσμια δικτατορία των αγορών.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό βίντεο:

Πηγή: ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα