02/01/2023 02/01/2023 Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς χθες Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ενώ σήμερα το...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 8:44

Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Διαδώστε:
Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς χθες Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ενώ σήμερα το πρωί 1η Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος προέστη στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

Ακολούθως στις 11:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τελέστηκε η Δοξολογία για το Νέο Έτος στην οποία Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας για την έλευση της νέας χρονιάς, αναγνώστηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη 1η του Νέου Έτους, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Δείτε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο ΕΔΩ

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό: από την Δοξολογία για το Νέο Έτος ΕΔΩ,

από την Ακολουθία του Εσπερινού ΕΔΩ,

και από την Θεία Λειτουργία ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων