01/07/2021 01/07/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά ιερούργησε σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της τοπικής Εκκλησίας π. Ιακώβου Γκιάτα. «Ήταν τόσο διδακτική και πολύτιμη η διακονία μου κοντά Σας αυτούς τους τελευταίους λίγους μήνες. Αισθάνθηκα ειλικρινά να ανοίγονται νέοι...
01 Ιουλίου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 16:15

«Η κλήση εγγράφεται στο σώμα και στην ψυχή σου»

Διαδώστε:
«Η κλήση εγγράφεται στο σώμα και στην ψυχή σου»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά ιερούργησε σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της τοπικής Εκκλησίας π. Ιακώβου Γκιάτα.

«Ήταν τόσο διδακτική και πολύτιμη η διακονία μου κοντά Σας αυτούς τους τελευταίους λίγους μήνες. Αισθάνθηκα ειλικρινά να ανοίγονται νέοι πνευματικοί ορίζοντες μπροστά μου», είπε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κατά την σύντομη προσλαλιά του ο π. Ιάκωβος, ευχαριστώντας τον από καρδιάς και με θερμά λόγια, ζητώντας του παράλληλα να εύχεται να συνεχιστεί η διακονία του κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Επισκόπου μέσα στην τοπική μας Εκκλησία.

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον πνευματικό του πατέρα, π. Βασίλειο Τσιμούρη, καθώς και όλους όσοι βρέθηκαν στην πνευματική του χαρά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, απευθυνόμενος πατρικά προς τον π. Ιάκωβο και αναφέροντας τους λόγους του Παύλου στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα, επεσήμανε πως ο Απόστολος των Εθνών «διέγραψε το είναι του Θεού αναφερόμενος στο μεγαλειώδες γεγονός της αγάπης, γιατί ο αληθινός εν Τριάδι Πανάγιος και Πανακήρατος Θεός, υπάρχει εν αγάπη» και «αυτή την αγάπη την εκχέει σε όλη τη δημιουργία και αυτή την αγάπη καλείσαι να την αντιπελαργίσεις, να την αντιδωρίσεις, να την προσφέρεις σε Εκείνον ο Οποίος σε κάλεσε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην ιερατική κλίση επεσήμανε πως «η κλήση εγγράφεται και στο σώμα σου δια της παρθενίας και της αφιερώσεως, αλλά και στην ψυχή σου δια της εγκολπώσεως της Θείας Χάριτος», υπογραμμίζοντας ότι «με τα χοϊκά σου χέρια, τη χοϊκή σου γλώσσα, το χοϊκό σου σώμα εσύ θα εξαγγέλλεις τη Βασιλεία του Θεού, την αδιάπτωτη διακονία του Κυρίου στα σπλάχνα του λαού του Θεού».

Καλείσαι μέσα στην σύναξη των πιστών «να είσαι ένας Χριστός. Να εξαγγέλλεις την παρουσία του Κυρίου ορατά. Στο πρόσωπό σου οι πάντες να βλέπουν τον Κύριον της Δόξης», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π.Ιάκωβο συμπληρώνοντας πως «είσαι ο λειτουργός των Αχράντων Μυστηρίων. Ο σωτήρας στη θέση του Σωτήρος Χριστού, αφού θα έχεις πλέον και ‘’το δεσμείν και λύειν’’ και θα μπορείς να ανοίγεις και να κλείνεις την θύρα της Βασιλείας των Ουρανών».

«Οι Άγιοι Ανάργυροι σου δείχνουν το δρόμο», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος προς τον π.Ιάκωβο: «Η Εκκλησία του Χριστού να σε χαίρεται, να σε δοξάζει το Πανάγιο Πνεύμα και ο Κύριος να ενοικεί στο σώμα και στην ψυχή σου για πάντα».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον π.Ιάκωβο το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων