17/03/2019 17/03/2019 Στο αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 η εκδήλωση για την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου, από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η φετινή Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Νικήτα Σταματελόπουλο, γνωστό ως Νικηταρά, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια προτομής του, που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου στις...
17 Μαρτίου, 2019 - 9:23

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νικηταρά στον Πειραιά

Διαδώστε:
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νικηταρά στον Πειραιά

Στο αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 η εκδήλωση για την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου, από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η φετινή Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Νικήτα Σταματελόπουλο, γνωστό ως Νικηταρά, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια προτομής του, που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου στις 12:00 στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς. Πρόκειται για ένα όραμα ετών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, καθώς ο χώρος στον οποίο τοποθετήθηκε η προτομή δεν επιλέχθηκε τυχαία. Στο σημείο αυτό, πλησίον του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο μεγάλος αυτός ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως, επαιτούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Επίσης, όπως υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, η εκδήλωση αυτή αφιερώθηκε και στον νεαρό Στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη ο οποίος αποβλήθηκε από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου, γιατί κατά την ώρα που πραγματοποιούσε άλμα από στρατιωτικό ελικόπτερο, τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή».

Στην Εορταστική Εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 480 νέοι και νέες, από το σύνολο των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συντροφιών Γυμνασίων και Λυκείων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Παραδοσιακοί χοροί, θεατρικά δρώμενα και επετειακά τραγούδια ήταν τα συστατικά της γιορτής, η οποία είχε σκοπό και στόχο αφενός να θυμίσει τις ηρωικές πράξεις των προγόνων μας, αφετέρου να ενισχύσει τους σύγχρονους ήρωες της καθημερινότητός μας, όπως κληρικοί, εκπαιδευτικοί, γονείς κλπ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, συνεχάρη τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος και τους συνεργούς τους στο νεανικό ενοριακό έργο της κατήχησης των νέων παιδιών, προτρέποντας ταυτόχρονα τους γονείς να τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία του Χριστού μας.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.Άγγελο Κότιο για την παραχώρηση της αίθουσας «Αθανάσιος Κανελλόπουλος».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες ως ενθύμιο ένα μπρελόκ το οποίο στη μία όψη είχε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην άλλη την Ελληνική σημαία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων