08/09/2023 08/09/2023 Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της επικεκλημένης «Παλαιολογίνας» ενθρόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία τιμάται το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Εικόνα της Παναγίας, η οποία τοποθετήθηκε σε μαρμαρόγλυπτο προσκυνητάριο ομοειδές προς τον έναντι Δεσποτικό Θρόνο, είναι αντίγραφο της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος που διεσώθη από...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 14:04

Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνας Παναγίας Παλαιολογίνας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνας Παναγίας Παλαιολογίνας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της επικεκλημένης «Παλαιολογίνας» ενθρόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία τιμάται το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Εικόνα της Παναγίας, η οποία τοποθετήθηκε σε μαρμαρόγλυπτο προσκυνητάριο ομοειδές προς τον έναντι Δεσποτικό Θρόνο, είναι αντίγραφο της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος που διεσώθη από την καταστροφική πυρκαγιά κατά το έτος 1716 στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους, αποτελεί έργο του Ιερού Κελλίου των Τυπογράφων Καρυών Αγίου Όρους και δωρεά του Μεγάλου Ευεργέτου του Ιερού Ναού κ.Άγγελου Καρακώστα και των συνεργατών του.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με αισθήματα χαράς, αγαλλίασης και υιϊκής ευγνωμοσύνης προς την Παναγία για το γεγονός της ενθρονίσεως της Ιεράς Της Εικόνος.

Κάνοντας λόγο για την τρομακτική πυρκαγιά του 1716, σημείωσε πως «μόνο αυτή η Ιερά Εικόνα της Παναγίας έμεινε αδιαλώβητη και άφθαρτη από τον όλεθρο του πυρός», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «υπερέβη τα φυσικά φαινόμενα, προκειμένου να καταδείξει ακριβώς την χάρη και την ευλογία της Θεοτόκου, της οποίας το Γενέσιο πανηγυρίζει σήμερα η Εκκλησία μας, σε μία πραγματικά πολύ τραγική περίοδο, κατά την οποία δοκιμαζόμαστε και με το πυρ και με το ύδωρ».

«Επαναστατεί η φύση εναντίον μας, γιατί πρώτοι εμείς έχουμε επαναστατήσει κατά της δημιουργίας του Θεού και κατά της κτίσεως και της αγάπης Του», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «είναι πρόσκληση μετανοίας αυτές οι συμφορές για την προσωπική μας πορεία και ζωή».

Τέλος, προέτρεψε όλους να προσπαθήσουμε με τη ζωή μας και την μετάνοιά μας, τα δάκρυά μας και την προσευχή μας, να πιαστούμε από το χέρι της Υπεραγίας Θεοτόκου για να μας οδηγήσει στον Υιό Της που είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικόυ υλικό ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων