07/04/2020 07/04/2020 Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού και Αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου την Κυριακή των Νηστειών, 5 Απρίλη 2020 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς. Κατά τη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου ο οποίος...
07 Απριλίου, 2020 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 12:53

Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Μακαριστό πρώην Πειραιώς κυρό Καλλίνικο

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Μακαριστό πρώην Πειραιώς κυρό Καλλίνικο

Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού και Αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου την Κυριακή των Νηστειών, 5 Απρίλη 2020 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου ο οποίος προέστη της επιμνημόσυνης δέησης.

Κατά την Θ. Λειτουργία μίλησε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος και τόνισε τρία σημεία. Εκ του Ι. Ευαγγελίου της ημέρας ότι το παράδειγμα και ο λόγος του Χριστού αποτελούν την μόνη αληθινή ανατροπή της βίας, της απάνθρωπης εξουσίας και της καταδολίευσης της ανθρώπινης ελευθερίας. Ο Χριστός προτείνοντας ως αληθινό μεγαλείο την διακονία του κάθε συνανθρώπου που αποτελεί την εικόνα Του θέτοντας το άφθιτο πρόταγμα μέγας=διάκονος, πρώτος=δούλος και επαληθεύοντας το λόγο Του με την νίψη των ποδών των μαθητών Του ανατρέπει οντολογικά το κακέκτυπο της βίας, και της καταδυναστεύσεως που χειμάζουν διιστορικά τις ανθρώπινες κοινωνίες. Εκ της εορταζομένης Οσ. Μαρίας της Αιγυπτίας ότι συνησθάνθη την απρέπεια της ζωής της από το επιτίμιο ακοινωνησίας που της επεβλήθη από τον Πανάγιο Θεό με την παρεμπόδισή της να προσκυνήσει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό. Έτσι ξεκίνησε το επικό της ταξείδι 47 ολόκληρα χρόνια στην έρημο του Ιορδάνου και επετέλεσε την ένδοξη είσοδό της στην αιώνια Βασιλεία. Ένα τέτοιο επίτιμο ακοινωνησίας έχει επιβληθεί με την πανδημία του κορωνοιού στις ανθρώπινες κοινωνίες μας και καλούμαστε να μιμηθούμε την Οσ. Μαρία στην μετάνοια και την μεταστοιχείωση της ζωής μας.

Εκ της επιμνημοσύνου δεήσεως ότι ο μακαριστός Γέροντας Μητροπολίτης Πειραιώς κυρός Καλλίνικος κατέλιπε μετάμελον του ενθέου βίου του με την τετιμημένη και πεφωτισμένη 28ετή ποιμαντορία του την πεπληρωμένη έργων ποιμαντικής συνέσεως, φροντίδος και αγάπης αλλά και με την μέριμνά του υπέρ πασών των εκκλησιών με την ανάδειξη πλειάδος Ιεραρχών, δοκίμων εργατών του Ευαγγελίου και με την έμπνευση του Ευαγγελικού μηνύματος σε αναρίθμητες καρδιές με ρηξικέλευθα και πρωτοπορικά έργα ευαγγελισμού των ψυχών. Ανεδείχθη μέντωρ και ποδηγέτης του λαού του Θεού, δόκιμος συγγραφεύς και ιεραποστολικά δρων πρόσωπο και ταυτόχρονα περίπαθος εραστής της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων