17/02/2020 17/02/2020 Μέσα σε μία όμορφη, ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε προ ημερών η Ευλογία της Βασιλόπιτας για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, τα Εκπαιδευτήρια και το Περιοδικό της τοπικής Εκκλησίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στο εστιατόριο V’ammos του Σταδίου «Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ». «Ζούμε ένα μεγάλο θαύμα εδώ στο πρώτο λιμάνι με αυτή την ενότητα και την κοινωνία των...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 18:00

Ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα του ραδ. σταθμού και του περιοδικού της Ι. Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα του ραδ. σταθμού και του περιοδικού της Ι. Μητροπόλεως

Μέσα σε μία όμορφη, ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε προ ημερών η Ευλογία της Βασιλόπιτας για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, τα Εκπαιδευτήρια και το Περιοδικό της τοπικής Εκκλησίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στο εστιατόριο V’ammos του Σταδίου «Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».

«Ζούμε ένα μεγάλο θαύμα εδώ στο πρώτο λιμάνι με αυτή την ενότητα και την κοινωνία των προσώπων» είπε κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς όλους τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος,

Επεσήμαινε πως σε αυτή την ενότητα της αγάπης, της θυσίας και της προσφοράς «διακονούμε όλοι μας και δεν διαχωρίζεται κανείς», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το έργο της Εκκλησίας είναι να μεταγγίζει τον ουρανό στη γη» και να ανεβάζει τον άνθρωπο από την χοϊκότητά του, στην πνευματική διάσταση της υπάρξεως. Στην κοινωνία του Θεού, στην κοινωνία των Αγίων.

Σε ένα από τα πρώτα κομμάτια της Βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τον οικοδεσπότη που φιλοξένησε την εκδήλωσή μας αυτή, τον ιδιοκτήτη και διαχρονικό ηγέτη του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας και με έξοδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η όλη εκδήλωση.

Παρόντες ήταν φυσικά και όλοι οι συνεργάτες από το Εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ξεχωριστά καλή δύναμη στο έργο τους και καλή πρόοδο στα παιδιά μας, ζητώντας από τους διευθυντές και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, να μεταφέρουν στους γονείς των παιδιών τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του για το γεγονός ότι εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους, στον Χριστό και την τοπική μας Εκκλησία. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τις πολλές και σπουδαίες επιτυχίες των παιδιών, συγχαίροντας παράλληλα το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για την αγάπη και το ζήλο που επιδεικνύουν στο έργο τους.

Μέσα σε αυτή την οικογενειακή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει ξεχωριστά με όλους τους συνεργάτες του στο περιοδικό «Πειραϊκή Εκκλησία», με τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, με τους ραδιοφωνικούς μας παραγωγούς που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τους ηχολήπτες και το διοικητικό προσωπικό καθώς επίσης και να τους συγχαρεί τόσο για το έργο όσο και για την διακονία τους.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ευχήθηκε υγεία και δύναμη με ειρήνη «να χαρίζει ο Θεός τον φωτισμό, τη σοφία που χρειάζεται για να διαχειριζόμαστε αυτό το δώρο της ζωής, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας».

Το φλουρί βρέθηκε στην Βουλευτή Νόνη Δούνια, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους: η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Χριστιάνα Καλογήρου, οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χριστίδης, οι πρώην βουλευτές Πέτρος Μαντούβαλος και Δημήτρης Καρύδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωσταντζος, οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Καψοκόλης, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, η πολιτευτής Λίτσα Γιαννακάκου, η Σύμβουλος Οικογένειας και συνεργάτιδα τους Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Τένια Μακρή, ο Πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού «ΑΛΦΑ» Σοφοκλής Ξυνής και η γενική διευθύντρια Λία Μιχαηλίδου, οι επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη και Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Τριανταφυλλίδης με την ορχήστρα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων