06/08/2023 06/08/2023 Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς, προεξάρχοντος τόσο του πανηγυρικού Εσπερινού, παραμονή της Εορτής, όσο και της Θείας Λειτουργίας, την κυριώνυμο ημέρα, του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του...
06 Αυγούστου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 16:43

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς, προεξάρχοντος τόσο του πανηγυρικού Εσπερινού, παραμονή της Εορτής, όσο και της Θείας Λειτουργίας, την κυριώνυμο ημέρα, του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας ενώπιον των Μαθητών του Πέτρου, Ιακώβου και Ιωάννου, καθώς και στο αΐδιο Θαβώριο Φως, του οποίου οι τρεις μαθητές είχαν τη μεγάλη και υψηλή όραση «καθώς ηδύναντο», αφού, όπως τόνισε, δεν ήταν ικανοί να δεχθούν όλο το πλήρωμα και την τελειότητα του φανερωθέντος σε αυτούς Φωτός, που φανερώνεται ως καθαρά άνωθεν ευδοκία.

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό παραμονή της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου:

Εσπερινός Μεταμορφώσεως (2023)

Φωτογρααφίες από τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου:

Θεία Λειτουργία Μεταμορφώσεως (2023)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων