27/07/2019 27/07/2019 Σε κλίμα κατάνυξης τιμάται σήμερα η Ιερά Μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Δραπετσώνας όπου ο Άγιος τυγχάνει πολιούχος της Περιοχής. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Ναού που τελέστηκε χθες χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ συμπαραστατούμενος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π.Νήφωνος...
27 Ιουλίου, 2019 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2019 - 12:26

Η εορτή του Αγ. Παντελεήμονος στη Δραπετσώνα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγ. Παντελεήμονος στη Δραπετσώνα

Σε κλίμα κατάνυξης τιμάται σήμερα η Ιερά Μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Δραπετσώνας όπου ο Άγιος τυγχάνει πολιούχος της Περιοχής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Ναού που τελέστηκε χθες χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ συμπαραστατούμενος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π.Νήφωνος Καπογιάννη, Ιερέων, Ιεροδιακόνων και πλήθους κόσμου.

Στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονος στη Δραπετσώνα επίσης βρέθηκε ο Δήμαρχος Δραπετσώνας, Αντιδήμαρχοι, πολιτευτές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών της χώρας.

Μετά τον εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων όπου φυλάσσονται στον εν λόγω Ιερό Ναό και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή Αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, τις φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Δραπετσώνος, μελών του Συλλόγου Ποντίων Πειραιώς Δραπετσώνας, της ένωσης Κρητών η “Ομόνοια”,των Ιεροψαλτών και πλήθους κόσμου από όλη την περιοχή.

Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανεύσεως στα πρόθυρα του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην Ιερά ακολουθία του εσπερινού και της Ιεράς Λιτανείας ιδιατέρως τους εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών και πολιτικών κομμάτων του τόπου. Μετά την Ιερά Λιτάνευση στον Ιερό Ναό τελέστηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων