07/06/2021 07/06/2021 Ο Πειραιάς θα τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενορία στην οποία είναι και ο προστάτης Άγιος. Οι πιστοί, συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες, θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου, που φυλάσσεται μόνιμα στο Ναό και να προσκυνήσουν στο...
07 Ιουνίου, 2021 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 16:54

Η εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά

Ο Πειραιάς θα τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενορία στην οποία είναι και ο προστάτης Άγιος.

Οι πιστοί, συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες, θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου, που φυλάσσεται μόνιμα στο Ναό και να προσκυνήσουν στο Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και στη συνέχεια, στις 9.30 μ.μ., θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα ψαλλούν και οι Χαιρετισμοί του αγίου.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 6 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

Στον Εσπερινό θα διανεμηθεί λαδάκι του Αγίου, που έχουν φέρει οι ιερείς του Ναού από το Μοναστήρι του Αγίου στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Ο Εσπερινός και η Αγρυπνία θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι του «Ενορία εν δράσει» στο youtube.

• O σύνδεσμος της μετάδοσης του Εσπερινού: https://youtu.be/xi9tFkS9kSE

• Ο σύνδεσμος της μετάδοσης της Aγρυπνίας: https://youtu.be/ylAGMizt7PU

Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή πανήγυρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων