17/12/2023 17/12/2023 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στο κατάμεστο από κόσμο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ οι μικροί μαθητές παρουσίασαν, με την καθοδήγηση των υπευθύνων, το έργο «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο». Κατά την προσλαλιά του ο...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 10:57

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς από τα μικρά παιδιά

Διαδώστε:
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς από τα μικρά παιδιά

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στο κατάμεστο από κόσμο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ οι μικροί μαθητές παρουσίασαν, με την καθοδήγηση των υπευθύνων, το έργο «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο».

Κατά την προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε με έμφαση στον λόγο του Κυρίου που λέει πως εάν δεν γίνουμε σαν τα παιδιά, δεν θα μπορέσουμε να εισέλθουμε στην Βασιλεία των Ουρανών, «γιατί η Βασιλεία του Θεού είναι για τα παιδιά και για κάθε έναν που είναι παιδί, που έχει μέσα του αυτή τη χαρά, την ευγένεια, την ομορφιά, την αθωότητα, που έχει μέσα του την εικόνα του Δημιουργού του».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους «για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας στην μητέρα Εκκλησία και για το έργο το οποίο επιτελούμε εδώ στον Πειραιά», όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας πως «είναι πραγματικά μεγάλη η τιμή που μας επιδαψιλεύετε και βέβαια μεγάλη και η ευθύνη», για αυτό και ειλικρινά εξέφρασε σε όλους τις θερμές και άπειρες ευχαριστίες του.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το έργο αυτό, η Μητρόπολή μας, η Εκκλησία μας δηλαδή, πάντοτε θα το πληροφορεί με πολύ υπευθυνότητα, με πολύ αγάπη, με πολύ στοργή, γιατί αποτελεί το πιο ζωντανό, το πιο υπέροχο έργο για την πορεία του κόσμου μας, της οικουμένης, της ανθρωπότητος, της Μητροπόλεώς μας, της Πατρίδος μας, του Γένους μας», επεσήμανε στην συνέχεια, ευχόμενος σε όλους να χαίρονται τα παιδιά τους «και να είναι πηγή κάθε προσωπικής χαράς και κάθε προσωπικής καταξιώσεως, γιατί πράγματι είναι θέμα υπάρξεως».

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης προσπάθειας και ειδικότερα τον Γενικό Διευθυντή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, ψυχολόγο κ. Δημήτριο Πετρούνια ο οποίος είναι και Συντονιστής του Εκπαιδευτικού Έργου όλων των βαθμίδων, την Διευθύντρια κα Γιώτα Τιλκερίδου, την Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχης κα Κυριακή Κούβαρη, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννη Γρηγοράκη, την Διευθύντρια προσωπικού κα Μαρία Στεργίου – Καψοκόλη, τους Εκπαιδευτικούς και το Διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πνευματικό υπεύθυνο όλων των Εκπαιδευτικών μας Βαθμίδων (Βρεφονηπιακού Σταθμού, Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Βουρλάκο.

Ευχαριστίες εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος στον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Ιωάννη Μώραλη για την δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου, στον παριστάμενο εκπρόσωπό του κ.Γρηγόρη Καψοκόλη, Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου, στον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ.Ιωσήφ Βουράκη και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου κ.Νικόλαο Διαμαντή.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την κα Ευαγγελία Κονταξή, Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς, για την παρουσίαση της Εκδήλωσης.

«Εύχομαι ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές του κόσμου μας, σε αυτή την πραγματικά δύσκολη εποχή που περνάμε και το φως της αγάπης Του, η μεγάλη Του ατελεύτητη ζωή χωρίς όρια που φτάνει μέχρι τον Σταυρό και τον θάνατο για εμάς, να εμπνέει και να φωτίζει τη ζωή μας», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, επαναλαμβάνοντας τις καρδιακές ευχές του για «Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά». «Να χαιρόμαστε τα παιδιά μας!», είπε καταλήγοντας.

Στο τέλος, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου ενθύμια και δώρα.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών του Δημοτικού μας Σχολείου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν την συνάντησή τους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί, η μεγάλη Φιλανθρωπική Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης με γενικό τίτλο «…και εις έτη πολλά»!

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, ερμηνεύουν οι Καλλιτέχνες: Στέλλα Κονιτοπούλου, Βασιλική Καρακώστα, Μανώλης Κονταρός και Παναγιώτης Λάλεζας. Συμμετέχει η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αντί εισιτηρίου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης κατά την είσοδο στο Θέατρο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Κώστας Τσουρός, η Νόνη Δούνια και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Μέγας Χορηγός της Εκδήλωσης είναι ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Για την παραλαβή της δωρεάν κάρτας εισόδου επικοινωνήστε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» στο 2104118602 και στο Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως στο 2104122625.

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου (2023)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων