03/02/2021 03/02/2021 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Προικοννήσου, ο οποίος ανέλυσε λεπτομερώς την εικόνα της εορτής της Υπαπαντής, αναφερόμενος σε λεπτομέρειες της δεσποτικής εορτής και τονίζοντας το μεγάλο...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 8:13

Με τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Προικοννήσου πανηγύρισε η Υπαπαντή

Διαδώστε:
Με τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Προικοννήσου πανηγύρισε η Υπαπαντή

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Προικοννήσου, ο οποίος ανέλυσε λεπτομερώς την εικόνα της εορτής της Υπαπαντής, αναφερόμενος σε λεπτομέρειες της δεσποτικής εορτής και τονίζοντας το μεγάλο θεολογικό νόημα για τον πνευματικό αγώνα κάθε Χριστιανού.

Τόσο ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, όσο και η Πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής αναμεταδόθηκαν προς παρηγορίαν των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις ακολουθίες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Τρίτης στις 17:00 τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η ακολουθία του Κτητορικού μνημοσύνου, ενώ σήμερα το πρωί τελείται όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Συμεών του θεοδόχου και εν συνεχεία, μνημόσυνο των κτητόρων του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων