19/06/2021 19/06/2021 Στην καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς βρέθηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου της τοπικής Εκκλησίας κα Μαρία Τυράσκη, αναφερόμενη στην φετινή δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά τόνισε πως «μέσα στις δυσκολίες έλαμψαν η αγάπη...
19 Ιουνίου, 2021 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2021 - 9:43

“Μέσα στις δυσκολίες έλαμψαν η αγάπη και η πίστη”

Διαδώστε:
“Μέσα στις δυσκολίες έλαμψαν η αγάπη και η πίστη”

Στην καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς βρέθηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου της τοπικής Εκκλησίας κα Μαρία Τυράσκη, αναφερόμενη στην φετινή δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά τόνισε πως «μέσα στις δυσκολίες έλαμψαν η αγάπη και η πίστη» υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα με έμφαση ότι «κυρίως έλαμψαν οι παιδικές ψυχές που παρά τις αντιξοότητες καταφέρνουν πάντοτε να ανθίζουν μέσα στην αγκαλιά του σχολείου μας».

Ευχαρίστησε «από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, πραγματικό πατέρα για όλους και ουσιαστικό στήριγμα» ο οποίος «με περισσή φροντίδα και αγάπη περιβάλλει την προσχολική ηλικία, τα πιο ευαίσθητα χρόνια της ζωής μας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, υπογράμμισε πως «το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στους γονείς οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν ο,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους».

Στην συνέχεια οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια και την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών παρουσίασαν το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με τίτλο «Περιπέτεια στον βυθό» όπου ύστερα από την «περιπλάνησή τους στις γειτονιές της θάλασσας βρήκαν τελικά τρόπο να σώσουν τον βυθό από την καταστροφή».

Ακολούθως, αφού απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απένειμε πτυχία και ενθύμια σε όλα τα παιδιά, επισημαίνοντας πως «πιο έκδηλη και πιο έκτυπη ομορφιά από την αθωότητα, την ευγένεια, την καλοσύνη και την στοργή των παιδιών μας, δεν υπάρχει».

Παρακολουθήστε:

Αναφερόμενος στον σκοπό των Εκπαιδευτηρίων, υπογράμμισε πως «είναι μια πραγματική κατάθεση ψυχής και καρδιάς» συμπληρώνοντας πως «αυτός ο αγώνας, με την Χάρη του Θεού ευοδώνεται και προωθείται και όχι μόνο σε επίπεδο πνευματικό αλλά και σε κτηριακές δομές».

«Το βασικό στοιχείο αυτής της ηρωικής προσπάθειας είναι να μην χάσουν τα παιδιά την ομορφιά που έχουν. Να μην την απολέσουν στο διάβα των καιρών» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως οι όποιες γνώσεις χωρίς την μονάδα που τα νοηματοδοτεί όλα είναι μηδενικές «και η μονάδα είναι η πνευματική, η αληθινή πορεία του νέου ανθρώπου, γιατί χωρίς αυτή την πνευματική αλήθεια, όλα γκρεμίζονται, όλα συντρίβονται».

Υπογραμμίζοντας πως «αυτή η προσπάθεια είναι μία προσπάθεια ζωής, ένα έργο ζωής» έκανε λόγο για την εορτή της Πεντηκοστής και της καθόδου του Αγίου Πνεύματος, τονίζοντας πως «έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, από το Άγιο Πνεύμα» και γι’ αυτό το λόγο το Σχολείο μας «είναι ένας χώρος ιερός. Έτσι τον βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων και Γυμνασιάρχη κα Κυριακή Κούβαρη, στην Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου κα Μαρία Τυράσκη και στον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως κ.Δημήτριο Αλφιέρη ο οποίος «συντονίζει την προσπάθεια με κόπο και θυσιαστική αγάπη».

Τέλος, τις μεγαλύτερες ευχαριστίες του τις εξέφρασε στους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία «και μας δίνεται και εμάς την δυνατότητα να ευχαριστούμε τον Θεό δι’ αυτού του ιερού έργου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά «καλό καλοκαίρι και «να έχουν πάντοτε το Πνεύμα το Άγιο στη ζωή τους», «να παραμείνουν αθώα, γλυκά, χαρούμενα, αληθινά. Να γίνουν παλικάρια και κοπελιές με την Ευλογία του Θεού, κυρίαρχα της ζωής τους χωρίς καμία έκπτωση στα ιδανικά και στα ιδεώδη της ιδιοπροσωπίας μας».

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε τις συνεχώς ανακαινιζόμενες εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της τοπικής Εκκλησίας.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε μόνο με τη συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου που αποφοιτούν φέτος και ανοίγουν τα φτερά τους για την Α΄ Δημοτικού. Οι γιορτές των υπολοίπων τμημάτων του προνηπίου, θα πραγματοποιηθούν στα τμήματά τους, χωρίς την παρουσία γονέων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων