11/05/2020 11/05/2020 Τη δική του μαρτυρία για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 6 Μαΐου. “Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση επιστημονική ότι μπορεί από τη μετάληψη των αχράντων μυστηρίων να προκύψει μια παθογόνος κατάσταση. Αλλά εμείς έχουμε την εμπειρία της χάριτος. Είναι δυνατόν ο...
11 Μαΐου, 2020 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 19:19

“Κοινώνησα ασθενή με AIDS και το κατέλυσα εγώ”

Διαδώστε:
“Κοινώνησα ασθενή με AIDS και το κατέλυσα εγώ”

Τη δική του μαρτυρία για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 6 Μαΐου.

“Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση επιστημονική ότι μπορεί από τη μετάληψη των αχράντων μυστηρίων να προκύψει μια παθογόνος κατάσταση. Αλλά εμείς έχουμε την εμπειρία της χάριτος. Είναι δυνατόν ο Θεός, ο δημιουργός της ζωής, να προσδώσει θάνατο; Επομένως δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Αποτελεί παραβίαση του συντάγματος μας, της θρησκευτικής ελευθερίας. Αποτελεί ύβρις να ισχυρίζεται κάποιος ότι από τα Άχραντα Μυστήρια, που είναι ο ζων Χριστός, μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε λοιμική ασθένεια.”

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια προσωπική εμπειρία όταν κοινώνησε ασθενή με AIDS και το κατέλυσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων