15/04/2020 15/04/2020 Τους καρπούς μιας κίνησης που φανερώνει τον πλούτο της καρδιάς και των συναισθημάτων της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, γεύθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, αφού το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» προσέφεραν δέματα αγάπης που περιείχαν τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι και είδη πρώτης ανάγκης και...
15 Απριλίου, 2020 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 19:26

Μητρ. Πειραιώς: “Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Αγάπη χωρίς όρια”

Διαδώστε:
Μητρ. Πειραιώς: “Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Αγάπη χωρίς όρια”

Τους καρπούς μιας κίνησης που φανερώνει τον πλούτο της καρδιάς και των συναισθημάτων της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, γεύθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, αφού το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» προσέφεραν δέματα αγάπης που περιείχαν τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι και είδη πρώτης ανάγκης και τα οποία προσφέρθηκαν ήδη σε συνανθρώπους μας – άπορες οικογένειες και ηλικιωμένα άτομα – μέσω των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της τοπικής Εκκλησίας.

Τα δέματα παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος στην σύντομη επικοινωνία (μέσω Skype) που είχε με την κ.Βαρδινογιάννη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την χαρά του για αυτή την «πνευματική ανακούφιση και Ευλογία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Αιστανόμεθα όλοι οι Πειραιώτες μεγάλο καμάρι, μεγάλη τιμή, που ένας δικός μας άνθρωπος, ένα παιδί που μεγάλωσε εδώ στον Πειραιά, έφτασε τόσο ψηλά ώστε να έχει αγκαλιάσει όλη την οικουμένη με την αγάπη της, με την στοργή της, με την ευγένειά της, με την καλοσύνη» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτή η αγάπη σου για τα παιδιά, για τον πονεμένο άνθρωπο, για τον ανήμπορο, δείχνει ακριβώς το μεγαλείο της ψυχής σου». «Αυτή η αγάπη αποδεικνύει τον πολιτισμό και την πίστη μας», είπε.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κ.Βαρδινογιάννη και για το γεγονός πως «σε αυτή την δύσκολη ώρα, άνοιξες τους τηλεοπτικούς διαύλους της οικογενείας για να μεταδοθεί του Φως του Χριστού που ”φαίνει πάσι”… οι μεγάλες αυτές στιγμές της πίστεώς μας που αναγκέλουν το εκούσιο πάθος, το Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας», όπως χαρακτηριστικά της είπε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «ένα επίγραμμα αξίζει στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Αγάπη χωρίς όρια», είπε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν «να επισκεφθείς και τα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως που και αυτά τα έχεις ευεργετήσει».

Από την πλευρά της η κ.Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνησή της για τα λεγόμενα του Σεβασμιωτάτου και αναφερόμενη στην Πειραιώτικη καταγωγή της σημείωσε πως «εγώ είμαι ένα παιδί του Πειραιά και η Αγία Τριάδα ήταν το καταφύγιό μου… τα μαθήματα αυτά τα έχω πάρει από τους γονείς μου. Η μητέρα μου ήταν πολύ ευσεβής άνθρωπος… από εκείνη διδάχθηκα τα μαθήματα και να πιστεύω στο Θεό πραγματικά».

Επεσήμανε πως ο Θεός της πρόσφερε πράγματα που δεν ζήτησε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σκέφτηκα ότι εφόσον ήμουν από τους τυχερούς, έπρεπε να τα μοιραστώ και με άλλους ανθρώπους, γιατί δεν ήταν κάτι που ζήτησα. Εγώ ζήτησα μια αγαπημένη οικογένεια. Αυτό μου το έδωσε ο Θεός και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για την δυνατότητα που μου δίνετε αυτή τη στιγμή και ανοίγετε τις οδούς της αγάπης της Μητροπόλεως να βοηθήσω τους φίλους μου, γιατί έτσι εγώ αισθάνομαι για τους φίλους μου στην Δραπετσώνα και στο Ρέντη» είπε σε άλλο σημείο της συνομιλίας η κ.Βαρδινογιάννη, ευχόμενη στον Σεβασμιώτατο καλή δύναμη και καλή Ανάσταση!

Τέλος αντευχόμενος ο Σεβασμιώτατος για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, της προσέφερε, μέσω των συνεργατών της, μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος η Παναγίας μας να περισκέπει την ίδια, τον κ.Βαρδή Βαρδινογιάννη και ολόκληρη την οικογένεια καθώς επίσης «και όλο το έργο και όλους τους ομίλους και όλη την προσπάθεια». «Η χάρη της Κυρίας Θεοτόκου να είναι πάντοτε παρούσα στη ζωή σας». Ευγνωμονώ για όλα», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό video:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων