11/08/2021 11/08/2021 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ Κατώδυνοι από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν 800.000 στρέμματα παρθένων δασών της πατρίδος μας, με ευλάβεια μπροστά στους δοκιμαζομένους αδελφούς, που είδαν την πατρογονική κληρονομιά και τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα των αδηφάγων φλογών με αναπτυσσόμενες θερμοκρασίες 1000 βαθμών Κελσίου και στροβιλισμούς ιδίου μικροκλίματος, θα μας επιτραπεί να...
11 Αυγούστου, 2021 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 17:13

Μητροπολίτης Πειραιώς: Αλήθειες για τη συμφορά

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πειραιώς: Αλήθειες για τη συμφορά

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Κατώδυνοι από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν 800.000 στρέμματα παρθένων δασών της πατρίδος μας, με ευλάβεια μπροστά στους δοκιμαζομένους αδελφούς, που είδαν την πατρογονική κληρονομιά και τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα των αδηφάγων φλογών με αναπτυσσόμενες θερμοκρασίες 1000 βαθμών Κελσίου και στροβιλισμούς ιδίου μικροκλίματος, θα μας επιτραπεί να αρθρώσουμε λίγες ταπεινές σκέψεις, προσευχόμενοι να καταπέμψει ο Πανάγιος Θεός παραμυθία στους πυρόπληκτους και έμπνευση στους υπευθύνους για την ανάταξη του κακού.

Αυτές τις σκέψεις τις αρθρώνουμε όχι ως Μητροπολίτης, αλλά ως έσχατος πολίτης με τη γνώση και εμπειρία του κοινού νου και των 65 χρόνων βίου.

Και ξεκινάμε με την αδιαμφισβήτητη κλιματική αλλαγή-κρίση. Το θέμα πονάει πολύ γιατί αποδεικνύεται, ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη κυρία αιτία της αλλαγής-κρίσεως οφείλεται στην απληστία των διεθνών παικτών και των μεγάλων κρατών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία και το υλικό όφελος. Η πιο κραταιά απόδειξη, η τελεία συκοφάντηση των ειδημόνων επί του θέματος και η απαξίωση των και ο διεθνής διασυρμός τους. Υπάρχει λύση; Ασφαλώς. Και λέγεται τεχνολογία του υδρογόνου, του άφθονου στοιχείου της φύσης αφού το νερό περιέχει H2O. Επομένως δεν χρειάζονται ούτε τα ορυκτά καύσιμα (υδρογονάνθρακες) και λιγνίτης, ούτε η εξόρυξη φυσικού αερίου, ούτε οι λεγόμενες εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές, που προσβάλλουν το περιβάλλον όπως οι «σιδερόφρακτες» ανεμογεννήτριες, προιόν της «μεγαλωνύμου» Γερμανικής βιομηχανίας ή τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Γιατί όμως αυτή την τεχνολογία του υδρογόνου, που θα μπορούσε παγκόσμια να λύσει το ζήτημα διαχρονικά και τελεσίδικα την απαξιώνουν οι μεγάλοι παίκτες; Μα γιατί θα γκρεμιστεί το «παλάτι» της αναισχύντου ευμάρειάς τους. Τόσο χυδαία και τόσο απάνθρωπα! Τι θα κάνουν πλέον οι 7 αδελφές τα διϋλιστήρια, οι στόλοι των εφοπλιστών, οι Άραβες με τα χαρέμια τους, τα χρηματιστήρια και οι εισηγμένες μετοχές τους; Να γιατί προτιμάται ο θάνατος του πλανήτη, από τη ζωή του πλανήτη, για το χυδαίο υλικό κέρδος. Μας θυμίζει όμως κάτι αυτό, τους απόλυτους λόγους του Κυρίου «Πως δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εισελεύσονται εις την βασιλείαν του Θεού! Ευκοπώτερον γαρ εστι κάμηλον διά τρυμαλιάς ραφίδος εισελθείν ή πλούσιον εις την βασιλείαν του Θεού εισελθείν». (Λουκ. 18,26). Και για να προλάβω καλοθελητάδες, υπενθυμίζω ότι ο κολοσσός αυτοκινητοβιομηχανία BMW έθεσε προ ολίγων ετών σε κυκλοφορία κινητήρα με καύσιμο υδρογόνο, δηλαδή νερό, αλλά σε έκδοση 735, που για να το πάρεις θα πρέπει να ανήκεις στους παραπάνω «καρχαρίες». Αντιλαμβάνεσθε τα υπόλοιπα…

Το προκλητικό όμως είναι ότι καμμία διακυβέρνηση των λεγόμενων συντηρητικών, κεντρώων ή αριστερών δεν τολμά να αναμετρηθεί παγκοσμίως με το εγκληματικό αυτό σύστημα των διεθνών παικτών. Λεκτικώς καταγγέλλουν μεν, αλλά πρακτικώς συμπράττουν δε!!!

Και προχωρούμε στα «καθ’ ημάς».

Ασφαλώς οι υπερπυρκαγιές σε όλη τη χώρα δεν μπορούσαν ανθρωπίνως κατασταλτικά να αντιμετωπισθούν με κανένα γήινο τρόπο και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό. Υπερπυρκαγιές χιλίων βαθμών Κελσίου και άνω, όπου τήκονται οι αλουμινένιες ζάντες των καμμένων αυτοκινήτων δεν σβήνονται ούτε με εναέρια, ούτε με χερσαία μέσα. Είναι αδύνατον. Το ριπτόμενο νερό εξατμίζεται και το οξυγόνο τροφοδοτεί την πυρκαγιά. Τόσο απλά συμβαίνει!

Όμως διαχρονικά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στις διακυβερνήσεις της Χώρας, από την μεταπολίτευση και δόθε.

Ήλθαν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια από τα πακέτα Ντελόρ, τα Μ.Ο.Π. τα ΕΣΠΑ. Ποια όμως διακυβέρνηση σκέφτηκε να υπογειοποιήσει τις γραμμές υψηλής τάσης χιλιάδων Volt, που διέρχονται μέσα από τα δάση μας; Άφησαν τους πυλώνες να σκορπίζουν τη φωτιά και τον όλεθρο κάθε καλοκαίρι.

Και ακόμη, φρόντισαν αντί να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους δόλιους εμπρηστές, που δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί, με ισόβια κάθειρξη, τις ελαχιστοποίησαν μέσα στη «λόξα» του αυθαιρέτου δικαιωματισμού.

Διερωτώνται όλοι πως η τελευταία υπερπυρκαγιά της Αττικής πέρασε την απόλυτη αντιπυρική ζώνη της Εθνικής Οδού. Δεν κοίταξαν όμως λίγο τα ρείθρα της πλευράς που πέρασε η πυρκαγιά, γιατί ήταν όχθος δύο μέτρων ξερόκλαδα, προσάναμμα τέλειο για τις κάφτρες του μικροκλίματος της κατακαιομένης απέναντι πλευράς. Το ίδιο όμως όργιο σε κάθε δρόμο της πατρίδος, χορτάρια ξερά, πευκοβελόνες και κλαδιά, έτοιμο προσάναμμα για κάθε μικροφωτιά, ώστε να αποβεί υπερπυρκαγιά. Ακούσατε να επιβάλλεται η υποχρέωση στις Περιφέρειες, στους ιδιοκτήτες και τους Δήμους για τον καθαρισμό των χώρων από τα επικίνδυνα προσανάματα; Νήδυμος ύπνος, που μας ξυπνάει δυστυχώς μόνο το κακό.

Τώρα ενώπιόν μας και η παθογένεια των λεγομένων «δασαρχείων», που δεν φθάνει ότι υποχρηματοδοτούνται, αλλά και μαστίζονται και από την αρτηριοσκληρωτική απρονοησία.

Αρνούνται μετά «βδελυγμίας» να κοπούν 10-20 πεύκα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απαραιτήτων για την επίβίωση του δάσους και βλέπουμε να καίγονται 10.000 πεύκα χωρίς να προβληματίζονται οι υπεύθυνοι «προστάτες» του δασικού μας πλούτου.

Γι’ αυτό οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες προστασίας των δασών κατεπειγόντως κατά την γνώμη μου θα πρέπει να περιέλθουν στους αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες ωστε να αποδίδουν λόγο στο εκλογικό σώμα για τις σχετικές ενέργειές τους. Είχα μια φαιδρά εμπειρία για την κοπή ενός ευκαλύπτου, που γκρέμιζε τα θεμέλια ενός ενοριακού Ναού μας, να χρειάζονται διαδικασίες 2 ετών για την λήψη της σχετικής αδείας. Όσον αφορά τώρα στην δι’ αέρος πυρόσβεση, το ζήτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και θα πρέπει να επανεκτιμηθεί, διότι άλλο είναι να προγραμματίζεται εναέρια κατάσβεση 2 ή 3 πυρκαγιών και άλλο να υφίσταται ανάγκη για κατάσβεση 10 ταυτοχρόνως πυρκαγιών.

Έπειτα τα ρωσικά υπεραεροπλάνα, που μπορούν να μεταφέρουν 12,5 τόνους νερού δεν συνάδουν με το ανάγλυφο της χώρας μας, γιατί κατασκευάσθηκαν για τις απέραντες ρωσικές στέπες. Είναι όμως πρόδηλος ανάγκη ο επανακαθορισμός των εναερίων μέσων.

Τέλος με αγάπη στους κυβερνώντες θα τους έλεγα ότι όταν προβάλλουν την ανατροπή της ανθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας και την θεσμοθετούν ως δήθεν ανθρώπινο δικαίωμα, παρ’ όλο που καμμία σχέση δεν έχει με την ανθρώπινη φύση και την θεωρούν και ως προσόν του βιογραφικού σημειώματος για την ανέλιξη σε υπουργικούς θώκους δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό αποτελεί ύβρι και κάθε ύβρις λαμβάνει κάθαρση και «ένδικον μισθαποδοσίαν» γιατί αυτό επιτάσσει ο παγκόσμιος πνευματικός Νόμος; Ήδη την έλαβαν. Και δυστυχώς την πληρώνουν και εκείνοι που αδιαμαρτύρητα το ανέχονται. Ας φροντίσομε όλοι να ανανήψομε αν θέλομε την θεία συναντίληψη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων