30/11/2023 30/11/2023 Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς τέλεσε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο θεσμός της Δωροέκθεσης, που και φέτος φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, ενός έργου στο οποίο οι υπεύθυνοι...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 19:16

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Δωροέκθεση είναι μια δυνατή καμπάνα αγάπης»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Δωροέκθεση είναι μια δυνατή καμπάνα αγάπης»

Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς τέλεσε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο θεσμός της Δωροέκθεσης, που και φέτος φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, ενός έργου στο οποίο οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές αναλώνονται καθημερινά στην προσφορά φαγητού, στην κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εξασφάλισης ενοικίων σε συνανθρώπους που προσφεύγουν στην αγάπη της Εκκλησίας, σε πληρωμές ΔΕΚΟ και γενικά στην ενίσχυση αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων.

«Είναι θεσμός της Μητροπόλεώς μας πολυχρόνιος η Δωροέκθεση που εγκαινιάζουμε αυτή την ώρα μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο των Χριστουγέννων, της προετοιμασίας για τη μετοχή μας στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, της εκδιπλώσεως του Θείου σχεδίου για την παλιγγενεσία των ανθρώπων, της σωτηρίας που ανέτειλε μέσα στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ και που κομίζει διαχρονικά την αγάπη. Την αγάπη χωρίς όρια, την ανεπιτήδευτη, την υπερχρονική, την αληθινή αγάπη», ανέφερε αρχικά κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

«Η Δωροέκθεση είναι μια δυνατή καμπάνα αγάπης», υπογράμμισε, μέσω της οποίας κάθε χρόνο «πραγματώνεται και εκδιπλώνεται η μίμησις Χριστού από τα μέλη του Σώματός Του. Όλους εσάς τους ευλογημένους αδελφούς και αδελφές που κατά μίμηση Χριστού μεταποιείτε τις καρδιές σας σε φάτνες για να γεννηθεί ο Μεγάλος Αναμενόμενος. Για να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα».

«Αυτό συμβαίνει», πρόσθεσε, «με την πύρωσή σας από τη μεγάλη πυρκαγιά της αγάπης που άναψε ο Χριστός με λύχνο το Σώμα Του και την ύπαρξή Του μέσα στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την άπειρη ευγνωμοσύνη του «σε όλους τους συνεργάτες, σε όλους τους συντελεστές αυτού του ωραίου έργου που έχει σκοπό την ενίσχυση της φιλανθρωπίας και κυρίως την αντιπελάργηση της αγάπης που δεχόμαστε από τον Θεό, προς τους ελαχίστους αδελφούς μας». Μια αγάπη που προσφέρεται σε όλους, χωρίς διακρίσεις, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος «για εμάς ο κάθε άνθρωπος είναι μια εικόνα του Παναγίου Θεού».

Ευχαρίστησε, επίσης τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και τον πρόεδρο κ. Σοφοκλή Ξινή «ο οποίος», όπως χαρακτηριστικά είπε, «διαχρονικά, πολλά χρόνια συμπαρίσταται στο έργο της Μητροπόλεως μας και στο έργο που επιτελεί ο Καθεδρικός Ναός, με κάθε εκδήλωση φιλοστοργίας».

«Η Εκκλησία είναι μια μεγάλη αγκαλιά την οποία άνοιξε στην ταπεινή Φάτνη ο Μεγάλος Αναμενόμενος, ο Υιός του Θεού του Ζώντος, η Πηγή της Ζωής, της Σοφίας και της Πληρότητος», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «αυτή η αγκαλιά δεν θα κλείσει ποτέ».

Καλώντας και προτρέποντας όλους να επισκεφθούν την Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ευχήθηκε «να ζήσουμε πραγματικά Χριστούγεννα και μέσα στις καρδιές μας να γεννηθεί, να ανακληθεί η Ζωή των απάντων».

Παρόντες στα Εγκαίνια της Δωροέκθεσης ήταν εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ Σοφοκλής Ξυνής.

Ο κ. Καψοκόλης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελείται στην τοπική μας Εκκλησία, ευχόμενος σε όλους να ευοδωθούν οι προσπάθειες, έτσι ώστε οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας να γευτούν τους καρπούς τις προσφοράς της Δωροέκθεσης.

Καθηγητές και τους σπουδαστές των τμημάτων ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής του ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά είχαν προετοιμάσει μπουφέ και πρόσφεραν, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, νηστήσιμα φαγητά, γλυκίσματα και κεράσματα σε όλους όσοι επισκέφθηκαν σήμερα την Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η λειτουργία της Δωροέκθεσης έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως η Φιλανθρωπική Συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και ο Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας που διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου από τις 09:00 το πρωί σε συνεργασία με την τηλεόραση του MEGA.

Αποκορύφωμα αυτών των δράσεων είναι η διανομή Δεμάτων Αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργεί: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2104122625.

Εγκαίνια Δωροέκθεσης (2023-2024)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων