18/12/2022 18/12/2022 Στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική εορταστική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Νέες και νέοι από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές της τοπικής μας Εκκλησίας, μέσα από ήθη, έθιμα, παραδόσεις, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια μας ταξίδεψαν σε πολλά...
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 19:53

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία μας δόξασε αυτό το βράδυ τον ερχόμενο Σωτήρα μας»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία μας δόξασε αυτό το βράδυ τον ερχόμενο Σωτήρα μας»

Στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική εορταστική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Νέες και νέοι από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές της τοπικής μας Εκκλησίας, μέσα από ήθη, έθιμα, παραδόσεις, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια μας ταξίδεψαν σε πολλά μέρη της Ελλάδος, ενώ η θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσίασε, σε μία μοναδική διασκευή του Χρήστου Παναγιώτου, το έργο «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, απευθυνόμενος εμφανώς συγκινημένος προς όλους τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του δημιούργησαν τα παιδιά με την παρουσία τους.

Έκανε λόγο για την «αγάπη που έγινε τραγούδι και συναισθήματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ο Κύριος έγινε άνθρωπος για να είναι μαζί μας, για να είναι μέσα στον καθένα από εμάς».

Εκφράζοντας την χαρά, αλλά και την συγκίνησή του για τα όσα παρακολούθησε, τόνισε πως «η Εκκλησίας μας δόξασε αυτό το βράδυ τον ερχόμενο Σωτήρα μας» και ευχαριστώντας τόσο τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος όσο και όλους τους υπευθύνους για την προετοιμασία της εκδήλωσης, επανέλαβε πως για τον κάθε Επίσκοπο «ο στέφανος της ζωής του, ο στέφανος του έργου του, ο στέφανος της υπάρξεώς του είναι τα αδέλφια του, είναι τα παιδιά του».

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος απόψε από αυτή την αγάπη προς τον Κύριο, γιατί όλη αυτή η ωραία εκδήλωση είναι ένας ύμνος αγάπης στην έλευσή Του, στην Γέννησή Του», είπε ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «κάθε ένα παιδί εξαγγέλλει το Φως του Θεού, το χαμόγελο του Θεού στην καθημερινότητά μας».

Στην συνέχεια μιλώντας στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα υπογράμμισε πως μας πληγώνει η έκπτωση της κοινωνίας μας σε παγκόσμιο επίπεδο αφού, όπως είπε, «καθημερινά γινόμαστε, δυστυχώς, θεατές σκληρών περιστατικών με δράστες παιδιά, εφήβους και νέους ανθρώπους και αυτό μας πικραίνει και μας πληγώνει».

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην προσπάθεια προηγούμενων ετών να γκρεμιστούν από τις ψυχές των ανθρώπων τα ιερά και τα όσια και να ευτελιστεί η ζωή, προέτρεψε όλους να «ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση εμείς οι λίγοι σε αυτή την τόσο θαυμαστή ώρα των Αγίων Χριστουγέννων που και πάλι θα γιορτάσουμε μέσα στον τραγικό μας κόσμο».

«Το Φως του Χριστού, του Εμμανουήλ που ήρθε και μένει μαζί μας, να φωτίζει και να πλημυρίζει τις καρδιές όλων μας». «Προσευχηθείτε για κάθε νέο άνθρωπο που αρχίζει τη ζωή του χωρίς αυτό το Φως», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον Διευθυντή του Γραφείου Νεοτητος π. Νήφωνα Κακογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της τοπικής μας Εκκλησίας, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου του Γραφείου και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτριο Αλφιέρη, τον Διευθυντή Εκδηλώσεων του Γραφείου Νεοτητος π. Ιωάννη Παναγιώτου και την Γραμματέα Νεοτητος κα Ασπασια Αθανασάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης θέλοντας για μία ακόμη χρονιά να τιμήσει την Ιερατική Οικογένεια, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε σε όλους του Ιερείς, τις πρεσβυτέρες και τα παιδιά από ένα συμβολικό εορταστικό δώρο μαζί με τις ευχές του για καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων