25/10/2023 25/10/2023 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας. Η μεγάλη ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων πλημύρισε από συγκίνηση καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού μας Σχολείου μετέφεραν στους γονείς...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 14:00

Μητροπολίτης Πειραιώς: Την αλήθεια την κρατούν στα χέρια τους τα παιδιά μας καθώς υψώνουν το σύμβολο της λευτεριάς που είναι η Σημαία μας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πειραιώς: Την αλήθεια την κρατούν στα χέρια τους τα παιδιά μας καθώς υψώνουν το σύμβολο της λευτεριάς που είναι η Σημαία μας

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η μεγάλη ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων πλημύρισε από συγκίνηση καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού μας Σχολείου μετέφεραν στους γονείς και κηδεμόνες τους, αλλά και σε όλους τους προσκεκλημένους διαχρονικά μηνύματα, ιστορικές μνήμες, αλλά και τον ηρωισμό των Ελλήνων κατά την περίοδο του 1940 και μετέπειτα.

Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος προς όλους εξέφρασε την άπειρη ευγνωμοσύνη και ευχαριστία του προς τον Πανάγιο Θεό μας, γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μας δίνει την δυνατότητα «να χαιρόμαστε τα δώρα Του τα υπέροχα, που προσωποποιούνται στα παιδιά μας, στη συνέχειά μας, στο μέλλον μας και στην ελπίδα της ζωής μας». «Ο στέφανος της ζωής σας, της ζωής μας, της ζωής όλων μας, είναι τα παιδιά μας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «σήμερα, εδώ σε αυτό το ίδρυμα της Εκκλησίας πραγματώνεται αυτό το μεγάλο θαύμα της μεταλαμπαδεύσεως των ζωπύρων του Γένους».

“Αυτό το Ίδρυμα της Εκκλησίας έρχεται να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά στα ιδανικά της φυλής μας”

Στην συνέχει υπογράμμισε: «Σε μια εποχή που είναι αντιηρωική και που δεν προβάλλει την φιλοπατρία, που πυροβολεί την υγιή αντίληψη για τον εθνισμό, για την αγάπη στον τόπο και στην ιστορία», «αυτό το Ίδρυμα της Εκκλησίας έρχεται να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά μας τα ιδανικά της φυλής μας, της πίστης μας, της ιδιοπροσωπίας μας. Να τους προσδώσει αυτή τη δύναμη που χρειάζονται για να έχουν μια ζωή γεμάτη από δωρεές και ελπίδα, για να έχουν τη στιβαρότητα που απαιτεί η νέα τους πορεία στον κόσμο αυτό, για να τους δώσει ηρωικά πρότυπα, για να τους χαρίσει αυτό το αγέρωχο βλέμμα, αυτή την σοβαρότητα, την ευθύνη, την πιστότητα, αλλά και την αλήθεια. Αυτά που τροφοδότησαν τους πατέρες μας για να επιτελέσουν αυτό το μεγάλο θαύμα του 1940».

«Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, σήμερα εδώ», συνέχισε με έμφαση, «μας χάρισαν την βεβαιότητα ότι παρόλα τα θροΐσματα του ψεύδους, παρόλες τις οιμωγές που ακούγονται γύρω τριγύρω, παρόλα τα λακτίσματα των φθοροποιών δυνάμεων, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει μέλλον, υπάρχει συνέχεια στο Γένος μας και στην αλήθεια και στην ιδιοπροσωπία μας. Και αυτή την αλήθεια την κρατούν στα χέρια τους τα παιδιά μας καθώς υψώνουν το σύμβολο της λευτεριάς μας και της προσωπικής μας μεγαλοσύνης που είναι η Σημαία μας».

«Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω και τους εκλεκτούς συνεργάτες του ιδρύματός μας. Τα πρόσωπα που προσφέρουν τον εαυτόν τους για να αποδίδει ακριβώς αυτούς τους γλυκύτατους καρπούς που απολαμβάνουμε καθώς κοιτάμε τα παιδιά μας, κορίτσια και αγόρια, να μας διαδέχονται στη ρώμη, στην ευθυκρισία, στη σοβαρότητα, στην αγάπη, στην ευγένεια, σε αυτό που λέμε Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό», είπε στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας θερμά την Πρόεδρο του Ιδρύματος κα Ιωάννα Κονίδη, τον Πνευματικό Σύμβουλο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βουρλάκο, τον Ψυχολόγο και Συντονιστή του Εκπαιδευτικού έργου κ.Δημήτρη Πετρούνια, την Γενική Διευθύντρια και Γυμνασιάρχη κα Κυριακή Κούβαρη, την Διευθύντρια του Λυκείου κα Μυρσίνη Σφαιρίδου, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννη Γρηγοράκη, την Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου κα Μαρία Τυράσκη, καθώς και τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεώς μας στα Εκπαιδευτήρια κ.Δημήτρη Αλφιέρη.

«Ζούμε μια τραγωδία στις μέρες μας», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα πως «απάντηση σε αυτήν την πεισιθάνατη κατάσταση δίνει πραγματικά η Αγία μας Εκκλησία. Δίνουν οι Άγιοί μας, οι Μάρτυρές μας, τα ορατά σημεία της Χάριτος του Θεού».

«Σας εύχομαι να χαίρεστε τα παιδιά σας, να τα καμαρώνετε. Ο Θεός να τα ευλογεί, να τα αγιάζει, να τα φωτίζει, να τα κάνει άρτιους ανθρώπους, με συνείδηση και ευθύνη και ελευθερία και δικαιοσύνη». «Να τα καμαρώνετε πάντοτε, γιατί είναι ο στέφανος και ο κριτής της ζωής σας» τόνισε μιλώντας στους γονείς και κηδεμόνες ο Σεβασμιώτατος, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους ευχήθηκε «καλή δύναμη, καλή πρόοδο. Να σας ευλογεί ο Θεός. Να ξέρετε ότι θεωρούμε ως το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στη ζωή της Εκκλησίας, τη δική σας παρουσία και τη δική σας πρόοδο. Ο Θεός να είναι πάντα κοντά σας».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Γρηγοράκης.

Επίσης, ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες και ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στους σημαιοφόρους την Ελληνική Σημαία.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Η εκδήλωση στο Γυμνάσιο-Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων για το Έπος του ’40, όπου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο οποίος και απένειμε τους επαίνους προόδου στους μαθητές.

Μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ο π.Νήφων αναφέρθηκε στην παρουσία και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει καταγραφεί στην ιστορία από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που πολέμησαν στο μέτωπο, εμφανίστηκε «να απλώνει για μία ακόμη φορά το Μαφόριό της, την Αγία της Σκέπη και να σκεπάζει τον Ελληνικό στρατό, αποδεικνύοντας ότι το έπος του 1940 ήταν ένα διπλό γεγονός, ήταν ένα διπλό θαύμα, ένα θαύμα της πίστεως και ένα θαύμα του ηρωισμού των Ελλήνων».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχης κα Κυριακή Κούβαρη.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων