13/11/2021 13/11/2021 Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο κατά τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νείλου του Μυροβλύτου, την 12η Νοεμβρίου 2021. «Είναι αληθινός άνθρωπος ο Όσιος Νείλος και γι’ αυτό σήμερα έρχεται εδώ, τέσσερις αιώνες περίπου μετά την κοίμησή του να...
13 Νοεμβρίου, 2021 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2021 - 15:20

«Ο αδύναμος οργανισμός του ανθρώπου μπορεί να γίνει μέγας!»

Διαδώστε:
«Ο αδύναμος οργανισμός του ανθρώπου μπορεί να γίνει μέγας!»

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο κατά τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νείλου του Μυροβλύτου, την 12η Νοεμβρίου 2021. «Είναι αληθινός άνθρωπος ο Όσιος Νείλος και γι’ αυτό σήμερα έρχεται εδώ, τέσσερις αιώνες περίπου μετά την κοίμησή του να μας πει αυτό το μάθημα: «Ακούστε τον Χριστό» μας λέγει «είναι πράος και ταπεινός τη καρδία κι εσείς γίνετε πράοι και ταπεινοί», είπε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «ο άνθρωπος είναι ένας αδύναμος οργανισμός που όμως μπορεί να γίνει τεράστιος και μέγας, εάν στοιχηθεί στο σκοπό της υπάρξεως και της δημιουργίας όπως ο Άγιος Νείλος».

Σήμερα, 13 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Νείλου του Μυροβλύτου και επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως διακοσίων ετών από της ενάρξεως της  Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 θα πραγματοποιηθεί εόρτιος εσπερίδα, αφιερωμένη στους Νεομάρτυρες, με τίτλο: «Οι νεομάρτυρες ήρωες της πίστεως και του νέου ελληνισμού». 

Ομιλητές:

Ἐλλογιμώτατος κ. Ἀθανάσιος Γλάρος, Ἀναπληρωτὴς Καθηγητὴς Τμήματος Κοινωνικῆς Θεολογίας καὶ Θρησκειολογίας Θεολογικῆς Σχολῆς Ε.Κ.Π.Α.

«Οἱ Νεομάρτυρες. Ἅγιοι τῆς ἀγωνιζομένης ἐν τῷ κόσμῳ Ἐκκλησίας»

Ἐλλογιμώτατος Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας
Μέγας Ὑμνογράφος τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας
«Ἐπιλογὴ ἀφανῶν ἀνωνύμων καὶ ἐπωνύμων Νεομαρτύρων»

Ἐλλογιμώτατος κ. Ἐμμανουὴλ Μελινὸς
Θεολόγος, συγγραφεύς, Διευθυντὴς Βιβλιοθήκης Ἱερᾶς Συνόδου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
«Ἀκολουθία αἰώνων – Ἅλματα δόξης – Ἐπέτειος τιμῆς»

Αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μπάτσης
Ὑποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας, Προϊστάμενος Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νείλου Πειραιῶς
«Οἱ Νεομάρτυρες: Δόξα τῆς Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας, ἔλεγχος τῶν ἑτεροδόξων»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων