02/03/2020 02/03/2020 Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους πιστών, ετελέσθη την Κυριακή 1.3.2020 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγγνώμης) στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην...
02 Μαρτίου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 15:03

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στην Πάτρα

Με κατάνυξη και με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους πιστών, ετελέσθη την Κυριακή 1.3.2020 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγγνώμης) στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ανέλυσε το πρώτο μέρος της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, η οποία αναφέρεται στην συγγνώμη, τονίσας ότι εφ’ όσον δεν συγχωρούμε τους αδελφούς μας δεν πρόκειται ο Κύριός μας να μας συγχωρήση δι’ ο,τι μικρόν η μέγα επταίσαμεν εις Αυτόν.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή Τεσσαρακοστή.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος περίμενε επί ώρες, ώστε να περάσουν όλοι οι Ιερείς και τα πλήθη των πιστών για να ασπασθούν τον Τίμιο Σταυρό, ανταλλάσσοντας τον ασπασμό της συγγνώμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων