05/11/2022 07/11/2022 Τις θερμές ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ που κόμισε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό Κειμήλιο στον Πειραιά, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. “Δεν ήρθε ένα θησαύρισμα στον Πειραιά, αλλά Αυτή η ιδία και θα βαδίζει στους δρόμους της πόλης μας”, είπε μεταξύ άλλων ο...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 15:15

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για Αγία Ζώνη: Εχέγγυο πνευματικής ανάτασης η Παναγίας μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για Αγία Ζώνη: Εχέγγυο πνευματικής ανάτασης η Παναγίας μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις θερμές ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ που κόμισε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό Κειμήλιο στον Πειραιά, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. “Δεν ήρθε ένα θησαύρισμα στον Πειραιά, αλλά Αυτή η ιδία και θα βαδίζει στους δρόμους της πόλης μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

  • Φωτογραφίες Νίκος Χαλκιόπουλος / ope.gr

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου με τα οποία ευλογήθηκε η πόλη του Πειραιά. Όπως τόνισε η Παναγία μας αποτελεί ανεπανάληπτη και μοναδική ευλογία αλλά και εχέγγυο πνευματικής ανάτασης.

Σημειώνεται ότι το μοναδικό Θεομητορικό Κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εξήλθε χθες από το Άγιο Όρος συνοδεία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και των Βατοπαιδινών Πατέρων και έφθασε στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου του Πειραιά, να γίνεται το επίκεντρο μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Παρόντες στην υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης και ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα τελέστηκε δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων