09/02/2024 10/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε τον Αγιασμό εγκαινίων του νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, στον 1ο όροφο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευλόγησε και την Βασιλόπιτα για το 2024, επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 0:22

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς τέλεσε τα εγκαίνια νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς τέλεσε τα εγκαίνια νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε τον Αγιασμό εγκαινίων του νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, στον 1ο όροφο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευλόγησε και την Βασιλόπιτα για το 2024, επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη είναι η απόδειξη ότι είμαστε ένθεες προσωπικότητες και η καταγωγή μας είναι ο ουρανός», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία και λειτουργία του νέου κτηρίου.

«Η Δικαιοσύνη έχει το υπέροχο έργο να είναι η ασπίδα του πολίτη έναντι των αυθαιρεσιών της διοικήσεως», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως «είναι ένας χώρος που μας συγκινεί και μας συνέχει, διότι αποτελεί τον χώρο προστασίας από οποιαδήποτε υπερφίαλη αντίληψη περί της εξουσίας».

Ευχόμενος δύναμη στο έργο των δικαστικών λειτουργών, ανέφερε πως υπάρχει η μεταφυσική των πράξεών μας, για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. «Είμαστε ελεύθεροι, αλλά ταυτόχρονα και υπεύθυνοι και επειδή η εποχή μας είναι εποχή ανατροπών κατά την οποία επιχειρείται να αλλαγεί η ηθική της οντολογίας, είναι πολύ σημαντικό να στέκεστε εδραίοι και αμετακίνητοι στα θέσφατα της αλήθειας του ανθρωπίνου προσώπου», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, προσφέροντας στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης κ. Δήμο Χρυσό, Εφέτη Δ.Δ., ως ευλογία μία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ευχαριστώντας θερμά ο κ. Χρυσός τον Σεβασμιώτατο επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε την ευλογία σας και την πνευματική σας στήριξη, δεδομένου ότι όλοι εμείς που υπηρετούμε την Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις».

«Η ίδια η Δικαιοσύνη έχει κάτι το Θείο μέσα της», σημείωσε ο κ. Χρυσός, υπογραμμίζοντας πως «η αληθινή Δικαιοσύνη ανήκει μόνο στο Θεό. Όλοι εμείς οι άνθρωποι προσπαθούμε να την προσεγγίσουμε και για αυτό νοιώθουμε και μία ιερότητα σε αυτό που κάνουμε».

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εγκαίνια νέου κτηρίου Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων