15/06/2019 15/06/2019 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και με ιδιαίτερη επιτυχία όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13.06.2019), στο Βεάκειο Θέατρο, η Γιορτή Λήξης των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της τοπικής μας Εκκλησίας παρουσίασαν, μέσα από παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια, ένα αφιέρωμα στον Πειραιά...
15 Ιουνίου, 2019 - 13:54

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην εορτή λήξης των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ. Πειραιώς

Διαδώστε:
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην εορτή λήξης των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ. Πειραιώς

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και με ιδιαίτερη επιτυχία όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13.06.2019), στο Βεάκειο Θέατρο, η Γιορτή Λήξης των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της τοπικής μας Εκκλησίας παρουσίασαν, μέσα από παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια, ένα αφιέρωμα στον Πειραιά με γενικό τίτλο «Πειραιάς, λιμάνι πολιτισμού».

Από την αρχή εκδήλωσης παρών ήταν και ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος αποτέλεσε ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, βρισκόμενος στην σκηνή του Βεακείου και τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά. Ο κ.Χατζηγιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά και τους δασκάλους για την πρόσκληση και συνεχάρη με πολύ θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς για το «θεάρεστο έργο του σχολείου σας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, προσέφεραν στον Μιχάλη Χατζηγιάννη ως ενθύμιο της παρουσίας του έναν πίνακα και ο Σεβασμιώτατος μία αναμνηστική πλακέτα ευχαριστίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σημείωσε πως «η Εκκλησία είναι η τροφός κάθε ανθρώπου που θέλει και αγαπά την αλήθεια διαχρονικά. Δείχνει το δρόμο των ιδεωδών, των ινδαλμάτων και του μεγαλείου που έχει κάθε άνθρωπος ως εικόνα του Θεού», υπογραμμίζοντας παράλληλα με έμφαση και έντονη συγκίνηση πως «πόθος, στόχος, όραμα, προορισμός, διάθεση είναι αυτό που απόψε  το βράδυ χαρήκαμε όλοι. Τα παιδιά μας. Το πιο όμορφο γεγονός της ζωής μας. Η πιο μαγική εικόνα του Θεού στον κόσμο μας, να είναι γεμάτα από τον δυναμισμό της νιότης, από την Ευλογία των Ουρανών, από τη Χάρη του Θεού, από τα ζώπυρα του Γένους, από την αγάπη, την στοργή, την ασφάλεια την ελευθερία, την δικαιοσύνη, την ομορφιά».

Όλα αυτά «αποτελούν για όλους μας πρόταγμα ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας ότι «είναι ο μεγάλος μισθός μας, ο πλούτος που δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε κανενός είδους υλική ανταμοιβή. Είναι αυτή η χαρά, η μεγάλη χαρά που μας χαρίζουν αυτά τα νέα βλαστάρια στον κήπο της ζωής».

Αναφερόμενος επιγραμματικά στο έργο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως όλα αυτά πραγματοποιούνται σε μία σκληρή και δύσκολη εποχή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του τόσο στον Πανάγιο Θεό μας, όσο και στους γονείς «που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Αγία μας Εκκλησία που φέρνουν κοντά μας τα πιο πολύτιμα στολίδια της ζωής σας που είναι τα παιδιά σας», όπως είπε.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν, ούτως ώστε να μεταδώσουν στα παιδιά Χριστό και Ελλάδα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων