05/02/2024 05/02/2024 Τον σεπτό Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο συγγραφέας M.Sc. Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και ραδιοφωνικός συνεργάτης της «Πεμπτουσίας», Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, προκειμένου να του ευχηθεί επί τη ελεύσει του καινούριου χρόνου 2024, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, αλλά και να συζητήσουν κοινού ενδιαφέροντος κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα. Ο Πάνος Αβραμόπουλος, που έχει...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 17:45

Ο συγγραφέας Πάνος Αβραμόπουλος στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Διαδώστε:
Ο συγγραφέας Πάνος Αβραμόπουλος στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Τον σεπτό Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο συγγραφέας M.Sc. Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και ραδιοφωνικός συνεργάτης της «Πεμπτουσίας», Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, προκειμένου να του ευχηθεί επί τη ελεύσει του καινούριου χρόνου 2024, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, αλλά και να συζητήσουν κοινού ενδιαφέροντος κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα.

Ο Πάνος Αβραμόπουλος, που έχει μια πλατιά και πολυεπίπεδη πολιτισμική παρουσία, αφενός μεν ως συγγραφέας με εστίαση στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας, αφετέρου ως ραδιοφωνικός συνεργάτης, αλλά και αρθρογράφος της «Πεμπτουσίας», συνδέεται με μια μακρά και αδιάρρηκτη πνευματική σχέση, με τον ευλαβή Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, που ασχολείται με ξεχωριστή ευαισθησία – πέραν της νομικής του πολυμέρειας ως έγκριτος νομικός – με την πολιτισμική και βυζαντινή ταυτότητα της Αθήνας και του Πειραιώς, αλλά και με το πολιτισμικό καταπίστευμα της γλώσσας μας, ως έξοχος αρθρογράφος, αλλά και εκδότης του υψηλού πολιτισμικού ήθους περιοδικού «Πειραϊκή Εκκλησία». Παράλληλα επίσης με το ευγενές και νοηματισμένο από τις αξίες της Ορθοδοξίας και του ανθρωπισμού, κοινωνικό του έργο.

Παράλληλα υπάρχει η κοινή ηθική αναφορά της αγαπημένης τους Κυψέλης, που πρωτοπόρησε αισθητικά στην Αθήνα, με την αρχιτεκτονική της μεγαλουργία, αλλά και με την πνευματική της οδοιπορία με τους κορυφαίους διανοουμένους της Νίκο Γκάτσο, Κική Δημουλά, Μένη Κουμανταρέα, κ.α., δοθέντος ότι μεγάλωσαν και οι δυο στην βασίλισσα της Αθήνας Κυψέλη, που αποτέλεσε και το πνευματικό και ηθικό νεανικό τους ορμητήριο.

Έμπλεος ο αγαπητός μας συνεργάτης Πάνος Αβραμόπουλος, από την πατρική αγάπη και τις ατίμητες ηθικά πνευματικές συμβουλές του σεπτού Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, του ευχήθηκε υγεία, δημιουργικότητα και θεολογική και πνευματική ευπραξία στο αρτιγέννητο 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων