12/01/2020 12/01/2020 Μια  ξεχωριστή παρουσία, αυτή του  σύγχρονου Υμνογράφου της Εκκλησίας μας κ. Χαράλαμπου Μπούσια, κόσμησε  περαιτέρω την κατανυκτική ατμόσφαιρα της χθεσινής ημέρας στο Ναό του Αγίου Νείλου Πειραιώς. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εορτασμού της σύναξης των Οσιομαρτύρων της Ιεράς Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου εν Παλαιστίνη, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 η ενορία του Αγίου...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2020 - 14:43

Ο Υμνογράφος Χαρ. Μπούσιας στον Άγιο Νείλο Πειραιώς

Διαδώστε:
Ο Υμνογράφος Χαρ. Μπούσιας στον Άγιο Νείλο Πειραιώς

Μια  ξεχωριστή παρουσία, αυτή του  σύγχρονου Υμνογράφου της Εκκλησίας μας κ. Χαράλαμπου Μπούσια, κόσμησε  περαιτέρω την κατανυκτική ατμόσφαιρα της χθεσινής ημέρας στο Ναό του Αγίου Νείλου Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εορτασμού της σύναξης των Οσιομαρτύρων της Ιεράς Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου εν Παλαιστίνη, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 η ενορία του Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς, είχε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθεί τον Ελλογιμώτατο κ. Χαράλαμπο Μπούσια, Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας. Ο κ. Μπούσιας με τον γλαφυρό, βιωματικό και θεολογικά μεστό λόγο του μας μίλησε για την Εκκλησία, ως εργαστήριο Αγιότητας. Αναφέρθηκε στα δύο πολύτιμα τάλαντα που χαρίζει ο Κύριος στον καθένα μας, την πίστη και την γνώση και το χρέος που έχουμε να αυξήσουμε αυτά τα δύο τάλαντα, την μεν πίστη μέσα από την ιεραποστολή στον οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο, την δε γνώση μέσα από την ταπείνωση και την προσευχή. Επίσης ο κ. Μπούσιας αναφέρθηκε εκτενώς στους Αγίους Τόπους και κυρίως στον ποταμό Ιορδάνη, εξ αφορμής της μεθεόρτου περιόδου των Αγίων Θεοφανείων καθώς επίσης και στους Οσιομάρτυρες της Αγίας Γής, στην χορεία των οποίων εντάσσονται και οι Οσιομάρτυρες της Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στο τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού ευχαρίστησε εκ μέρους των ενοριτών τον κ. Μπούσια τόσο για την ομιλία και τους λόγους πνευματικής οικοδομής, κυρίως όμως για την συγγραφή και προσφορά των Ιερών Ακολουθιών των Εγκωμίων, των Ευλογηταρίων, του Μικρού Αγιασμού και της Ευχής στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.
Τέλος να αναφερθεί ότι, κατά τη διάρκεια τόσο του Εσπερινού όσο της ομιλίας δόθηκε η δυνατότητα στους πιστούς να προσκυνήσουν αποτμήματα των Ιερών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων των Αγίων Ενδόξων Οσιομαρτύρων της Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου εν Παλαιστίνη τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου  Πειραιώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων