06/10/2019 06/10/2019 Ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι συναντήσεις των Κατηχητικών Σχολείων και των νεανικών συντροφιών καθώς και οι ενοριακές δραστηριότητες. Η προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην εποχή μας. Συνεισφέρουν στο έργο της οικογένειας συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού και στη διαμόρφωση υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας με...
06 Οκτωβρίου, 2019 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2019 - 18:33

“Παιδιά, έχετε και την ψυχή σας ανοιχτή και καθαρή”

Διαδώστε:
“Παιδιά, έχετε και την ψυχή σας ανοιχτή και καθαρή”

Ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι συναντήσεις των Κατηχητικών Σχολείων και των νεανικών συντροφιών καθώς και οι ενοριακές δραστηριότητες.

Η προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην εποχή μας. Συνεισφέρουν στο έργο της οικογένειας συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού και στη διαμόρφωση υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας με αρχές και αξίες. Καλλιεργούν την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο, βοηθούν στη διάκριση και αντιμετώπιση των ποικίλων κινδύνων που υπάρχουν στην εποχή μας, συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και νέων μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ενώ προσφέρουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

Όπως αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του:

«Αγαπητά μας παιδιά, έχετε και την ψυχή σας ανοιχτή και καθαρή, έτοιμη την καρδιά σας και το νου σας να δεχτούν αυτόν τον Λόγο που οι μαθητές του Χριστού γνώρισαν και άκουσαν και μάς μετέφεραν, βρίσκεσθε και φέτος σε ετούτες τις πνευματικές συντροφιές, στις κατηχητικές συνάξεις των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας. Για να ξεκινήσετε τις δικές σας διαδρομές από το κέντρο της εκκλησιαστικής πνευματικής ζωής που είναι ο Λόγος του Θεού. Από εκεί όπου ο Χριστός σας περιμένει να γίνετε κι εσείς μαθητές Του, να ξεκινήσετε τη ζωή σας και να περιπλανηθείτε στον κόσμο που ανοίγεται μπροστά σας. Να αγαπάτε τον Χριστό και να προσεύχεσθε, να αγαπάτε τον Χριστό και να πορεύεσθε» καταλήγει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων