18/09/2023 18/09/2023 Έναν νέο χώρο αφιερωμένο στα παιδιά και τους νέους εγκαινίασε χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Πρόκειται για το Εντευκτήριο «Ο Άγιος Πορφύριος» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά επί των οδών Τσαμαδού και Ζωσιμάδων 52 (6ος όροφος) και θα...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 14:47

Πειραιώς: «Αυτό που εμπνέει τα παιδιά πιο πολύ από τα λόγια μας, είναι το παράδειγμά μας»

Διαδώστε:
Πειραιώς: «Αυτό που εμπνέει τα παιδιά πιο πολύ από τα λόγια μας, είναι το παράδειγμά μας»

Έναν νέο χώρο αφιερωμένο στα παιδιά και τους νέους εγκαινίασε χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Πρόκειται για το Εντευκτήριο «Ο Άγιος Πορφύριος» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά επί των οδών Τσαμαδού και Ζωσιμάδων 52 (6ος όροφος) και θα στεγάζει πλέον καθημερινά πλήθος νεανικών δραστηριοτήτων του Ναού.

Στον σύντομο χαιρετισμού που απηύθυνε στους πολλούς παρισταμένους ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην ενότητα που ζούμε στην Εκκλησία, εντός της οποίας «καλούμαστε να θεραπεύσουμε το αμαυρωθέν κατ’ εικόνα» «με την Χάρη και την Ευλογία της κοινωνίας μας με τον Πανάγιο Πρόσωπο του Κυρίου», εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την δημιουργία αυτού του χώρου που βρίσκεται «στην καρδιά της πόλεως και που είναι μια προέκταση της λειτουργίας του Ναού. Μια λειτουργία μετά τη Λειτουργία». «Είναι ένας χώρος πνευματικής συνεστίασης, χαράς, κοινωνίας και αγάπης», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς όλους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Ιερείς και τα λαϊκά στελέχη καθώς και σε όλους όσοι «με τόση αγάπη και στοργή εναγκαλίζεστε αυτή την προσπάθεια του Μητροπολιτικού μας Ναού, εδώ στην καρδιά του Πειραιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συγχαίροντας ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού μας Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Παναγιώτου, ευχήθηκε «ο Θεός να σκεπάζει αυτό το χώρο, να τον χαριτώνει και κυρίως να γίνεται ένα πνευματικό εφαλτήριο για τη διάδοχη γενιά, για τα παιδιά μας, που βρίσκονται σε μία πολύ κομβικά δύσκολη εποχή πολλών αντινομιών, μεγάλων συγχύσεων, ακαταστασιών πνευματικών και έχουν ανάγκη από οδηγία». «Αυτό που εμπνέει τα παιδιά πιο πολύ από τα λόγια μας, είναι το παράδειγμά μας» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «εδώ, στον εργαστήρι, θα γίνεται ακριβώς αυτό: θα βλέπουν ένα παράδειγμα που θα εκβάλει στον λόγο, θα νοηματοδοτεί τον λόγο και θα αποδεικνύει τον λόγο».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Σπυρίδωνα Βασιλάκο, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος διακονεί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά και ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος «έχει αρχίσει την ιερατική του διακονία και πορεία από τη Μητρόπολη μας».

Ο π.Σπυρίδων Βασιλάκος απηύθυνε ποιμαντικό λόγο για την ενδυνάμωση της οικογένειας και των νέων. Με γλαφυρά παραδείγματα και χαρισματικό τρόπο απεικόνισε τα προβλήματα που βιώνει η σύγχρονη οικογένεια, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τρόπους επίλυσης και υπέρβασης των δυσκολιών.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου ανέφερε το καθημερινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους που στεγάζεται στο εντευκτήριο «Ο Άγιος Πορφύριος» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο προσόδων και εμπορίου του Δήμου Πειραιά τόσο για την παρουσία του, όσο και για την προσφορά του σε είδη τα οποία και θα αξιοποιηθούν από την νεότητα. Συγκεκριμένα ο κ.Καψοκόλης δώρησε σχολικά είδη και παιχνίδια τα οποία σε προσφερθούν σε πενήντα παιδιά.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων