17/07/2023 17/07/2023 Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καραβά χοροστάτησε χθες, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του Κυρίου που λέει πως εμείς οι πιστοί είμαστε αλάτι της γης και φως του κόσμου. «Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει να...
17 Ιουλίου, 2023 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 16:29

Πειραιώς Σεραφείμ: Η Αγία Μαρίνα είναι αλάτι και φως του κόσμου

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: Η Αγία Μαρίνα είναι αλάτι και φως του κόσμου

Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καραβά χοροστάτησε χθες, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του Κυρίου που λέει πως εμείς οι πιστοί είμαστε αλάτι της γης και φως του κόσμου. «Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει να είναι κανείς φως και ποιες είναι οι ιδιότητες του φωτός», είπε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «το φως είναι εκείνο που διώχνει τα σκοτάδια, που επιτρέπει στη ζωή να υπάρχει». Επισημαίνοντας πως «το φως είναι κάτι που δεν έχει καμία ανάγκη να καταξιωθεί. Είναι αξία ανεπανάληπτη. Είναι αξία ανυπέρβλητη. Κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στο φως», υπογράμμισε πως «είμαστε φως που φωτίζει, που θεραπεύει, που έχει έμπνευση και κτίζει το μέλλον και εγγυάται το παρών».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ιδιότητες του άλατος που «αποτρέπει την σήψη» και «ταυτόχρονα το αλάτι έχει την ευλογία να νοστιμίζει ό,τι μέσα του εμπεριέχεται. Να νοστιμίζει τα πράγματα που μας χάρισε ο Θεός για την τροφή μας και ταυτόχρονα να τα διασφαλίζει από τη σήψη», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Είναι ένα στοιχείο της ζωής πολύτιμο», σημείωσε, τονίζοντας πως «αυτά τα μεγέθη, ο Χριστός τα χρησιμοποίησε για να καταδείξει την ποιότητα και την αξία του αληθινού πιστού. Του ανθρώπου που βιώνει και ζει την Ευαγγελική ποιότητα και αλήθεια».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για την Αγία Παρθενομάρτυρα Μαρίνα, ανέφερε πως πρόκειται για «έναν αληθινό πιστό άνθρωπο που είναι αλάτι και φως» και που «επί 18 αιώνες, μας κηρύσσει τα χαρίσματα του αληθινού χριστιανού ανθρώπου». «Κατόρθωσε να γίνει φως που να φωτίζει τα σκοτάδια του ανθρωπίνου βίου, φως που να χαρίζει δρόμο για να πορευόμαστε», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «το απαλό κοράσιο των δεκαπέντε ετών έγινε αλάτι που τη σήψη της εξουσίας, της ειδωλολατρίας, της εγωπαθείας, της ηδυπάθειας, του αθέου και αθέσμου ερωτισμού συνέτριψε με την παρθενία της, με την δύναμη της ψυχής της, με την γενναιότητά της».

Συνέτριψε τον διάβολο «και έτσι η Αγία Μαρίνα απέβη πράγματι φως για την οικουμενική Εκκλησία, για κάθε άνθρωπο ελεύθερο, για κάθε άνθρωπο γενναιόψυχο που επιζητεί δρόμο αληθινό για να πορευτεί στη ζωή του», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στην έλευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, η οποία ευωδίαζε μοιράζοντας σε όλους μας πλούσιες ευλογίες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «και εμείς καλούμαστε σήμερα να είμαστε φως και αλάτι για να φωτίζουμε τα σκοτάδια της ζωής των ανθρώπων και ταυτόχρονα να προσφέρουμε την ευλογία της θείας θεραπείας και του αποσκορακισμού του κακού». «Αυτό είναι το έργο των πιστών: Όχι απλώς να γίνονται καλύτεροι, αλλά να είναι φως και αλάτι στην εποχή τους, στο χώρο τους, στον τομέα της δράσεώς τους. Έτσι καταξιώνουν το Βάπτισμά τους», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων