29/04/2021 29/04/2021 Στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς προεξήρχε τη Μεγάλη Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο. Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως στη σημερινή «Λειτουργία της Διαθήκης» ο Κύριος μας παρέδωσε...
29 Απριλίου, 2021 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 18:25

Πειραιώς Σεραφείμ: Η θυσία του Γολγοθά είναι συνεχής

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: Η θυσία του Γολγοθά είναι συνεχής

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς προεξήρχε τη Μεγάλη Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως στη σημερινή «Λειτουργία της Διαθήκης» ο Κύριος μας παρέδωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η θυσία του Γολγοθά είναι συνεχής. «Δεν τελείωσε τότε, αλλά άρχισε από τότε και θα συνεχίζεται έως το τέλος των αιώνων», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «προσφέρθηκε η θυσία άπαξ, αλλά συνεχίζεται σε κάθε Θεία Λειτουργία».

«Ο Θεός συνέστησε Διαθήκη, δηλαδή συμφωνία με όλους τους ανθρώπους όλων των εποχών και την υπέγραψε με το ίδιο Του το αίμα για να λυτρωθεί ο κόσμος από τον θάνατο» ανέφερε, τονίζοντας πως ο Κύριος με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μας χάρισε τον εαυτό Του για πάντα και αγιάζει ολόκληρο τον άνθρωπο ο οποίος είναι ψυχή και σώμα.

«Ο Θεός μας κάνει την τιμή να μπει μέσα μας και να μας κάνει σύσσωμους και σύναιμους», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «στο πρόσωπό μας, αναγνωρίζει ο Θεός Πατέρας τον Υιό Του».

Τέλος, επεσήμανε πως ο Σταυρός του Χριστού δηλώνει δύο πράγματα: «το πόσο αγαπά ο Θεός τον άνθρωπο» και το «πόσο μεγάλη αξία έχει ο καθένας από εμάς ενώπιον του Παναγίου Θεού». Τόνισε πως «είμαστε αθάνατες υπάρξεις δημιουργημένες από το Θεό», συμπληρώνοντας όμως πως τίποτε δεν είναι απροϋπόθετο. Χρειάζεται «η δική μας συναίνεση, η δική μας ελεύθερη αποδοχή. Το να τα κάνουμε δικά μας με πίστη, με αγάπη, με ελευθερία, με ειλικρίνεια, με ευθύνη, γιατί είμαστε ελεύθεροι να συνυπογράψουμε τη Διαθήκη που ο Χριστός μας χαρίζει με το αίμα Του».

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων