22/01/2024 22/01/2024 Ακόμη και άνθρωποι δικοί μας, γνωστοί και φίλοι οι οποίοι καταδολιεύονται της εμπιστοσύνης μας, οδηγούν τα πράγματα σε μία θεσμοθέτηση κάθε είδους παρεκκλίσεως και κάθε είδους ψυχοπαθολογικής εκτροπής τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.  Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής της Αγίας Οικογένειας του...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 15:24

Πειραιώς Σεραφείμ: Καταδολιεύονται της εμπιστοσύνης μας και θεσμοθετούν κάθε είδους παρέκκλιση

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: Καταδολιεύονται της εμπιστοσύνης μας και θεσμοθετούν κάθε είδους παρέκκλιση

Ακόμη και άνθρωποι δικοί μας, γνωστοί και φίλοι οι οποίοι καταδολιεύονται της εμπιστοσύνης μας, οδηγούν τα πράγματα σε μία θεσμοθέτηση κάθε είδους παρεκκλίσεως και κάθε είδους ψυχοπαθολογικής εκτροπής τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής της Αγίας Οικογένειας του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, προστάτιδος των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, του Προέδρου των κέντρων Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Τσιμούρη, καθώς και όλων των κατά τόπους υπευθύνων ενοριακών κέντρων.

Καλωσόρισε τα μέλη των κατά τόπους κέντρων, ο υπεύθυνος λειτουργίας των κέντρων Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Σιγάλας, ευχήθηκε καταλλήλως για την νέα χρονιά. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιος Δορμπαράκη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως και δόκιμου συγγραφέως με θέμα: “Η Αγία Οικογένεια του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου ως πρότυπο για την σύγχρονη οικογένεια”.

Μετά το πέρας της ομιλίας τα μέλη της παιδικής χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς υπό την διεύθυνση της κ.Αθηνάς Χρήστου τραγούδησαν επίκαιρα άσματα, δίνοντας με τις όμορφες παιδικές φωνές τους μια ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευλόγησε την Βασιλόπιτα των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων της τοπικής Εκκλησίας και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με την χάρη του Κυρίου μας απολαύσαμε την έκχυση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος και πάλι, στην ευλογημένη αυτή ενορία του Αγίου Βασιλείου. Είχαμε την ευλογία σήμερα να ακούσουμε μια θαυμάσια συμβολή στην πνευματική μας οικοδομή, ένα λόγο χάριτος από τον π.Γεώργιο Δορμπαράκη και νομίζω ότι εμβαπτισθήκαμε όλοι στο μεγαλείο της χάριτος του Θεού που είναι αδιάπτωτη, που είναι συνεχής και προσφέρεται σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως. Και μακάρι να ήταν εδώ όλες οι οικογένειες, όλοι οι άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια, να ακούσουν τα λόγια αυτά, να ανοίξουν τα πνευματικά τους αισθητήρια και να κατανοήσουν ακριβώς ότι ο Θεός, από εμάς, θέλει την ευτυχία μας, την χαρά μας, την πληρότητά μας, την εσωτερική και πνευματική μας ολοκληρία. Αλλά βέβαια υπάρχει ένας αντίδικος, ο αρχέκακος όφις, ο αρχαίος πτερνιστής, ο εχθρός της ψυχής μας που το μόνο του μέλημα είναι πώς θα μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού. Και βρίσκει δυστυχώς στην πεισιθάνατη εποχή μας όργανα για να επιτελέσει αυτό το δόλιο, το φοβερό, το απάνθρωπο, το σκληρό, το απαίσιο έργο.

Και δυστυχώς ακόμη και άνθρωποι δικοί μας, γνωστοί και φίλοι οι οποίοι καταδολιεύονται της εμπιστοσύνης μας και οδηγούν τα πράγματα σε μία θεσμοθέτηση κάθε είδους παρεκκλίσεως και κάθε είδους ψυχοπαθολογικής εκτροπής. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό το έργο αυτών των κέντρων της Οικογένειας – Σχολών Γονέων που έρχεται να αντιπαλαισει αυτό τον βύθιο σχεδιασμό του θανάτου και όλα τα ψευδοεπιχειρήματα που ακούγονται μόνο και μόνο για να κνιθούν τα αυτιά των αφελών. Σας καλώ σε πνεύμα αντιστάσεως απέναντι σε όλα αυτά τα σκοτεινά και απαράδεκτα που τεκταίνονται στις κοινωνίες μας, στις δικές μας κατ’ επίφασιν χριστιανικές κοινωνίες».

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέροντας σε όλους μια εικόνα της Αγίας Οικογένειας του Αγίου Βασιλείου καθώς και ένα ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως. Σε εκείνους, στα κομμάτια των οποίων βρέθηκε το φλουρί, δόθηκε ως ευλογία μια χειροποίητη εικόνα της Αγίας Οικογένειας του Αγίου Βασιλείου.

Δείτε σχετικό Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων