22/04/2022 22/04/2022 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς χοροστατεί σήμερα το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως θα μεταδώσει το πρωί απευθείας από τις 09:00 η τηλεόραση του MEGA. Την Μεγάλη Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας που τελέστηκε...
22 Απριλίου, 2022 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 9:35

Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο αληθινός Θεός δεν θέλει οπαδούς»

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο αληθινός Θεός δεν θέλει οπαδούς»

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς χοροστατεί σήμερα το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως θα μεταδώσει το πρωί απευθείας από τις 09:00 η τηλεόραση του MEGA.

Την Μεγάλη Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας που τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως «ο Σταυρός του Χριστού είναι η πιο γήινη, η πιο απτή, η πιο ψηλαφητή εικόνα του πόσο αγαπάει ο Θεός τον άνθρωπο». «Ο αληθινός Θεός δεν θέλει οπαδούς» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως θέλει ελεύθερα πρόσωπα που ανταποκρίνονται «εν αγάπη» στην Αγάπη του Θεού.

«Αυτό είναι το διακύβευμα τούτη την ώρα: να απαντήσουμε στην Αγάπη του Θεού, αγαπώντες Αυτόν έως τέλους» πρόσθεσε, αναφέροντας παράλληλα πως «αυτό σημαίνει κάθαρση, φώτιση, έλλαμψη, αγιασμό, κοινωνία, μετοχή».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση, «δηλαδή Πάσχα που σημαίνει πέρασμα από την σκληρή καθημερινότητα, τη χυδαιότητα, το ψέμα, την αναλήθεια και την παραπλάνηση, στο φως και στη ζωή του Αναστάντος Κυρίου μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων