24/06/2023 24/06/2023 Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε, επί τη εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα Κοιμητηριακό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Σχιστό, χοροστάτησε εχθες Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας πως «αυτό το κοιμητήριο και κάθε χώρος αναμνήσεως και τιμής των...
24 Ιουνίου, 2023 - 12:01

Πειραιώς Σεραφείμ: Ο Θεός μας χάρισε αιώνια πρότυπα όπως Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: Ο Θεός μας χάρισε αιώνια πρότυπα όπως Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης

Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε, επί τη εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα Κοιμητηριακό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Σχιστό, χοροστάτησε εχθες Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας πως «αυτό το κοιμητήριο και κάθε χώρος αναμνήσεως και τιμής των κεκοιμημένων μας, χαρίζει μέσα στις καρδιές μας μία κατά Θεόν φιλοσοφία», υπογράμμισε πως ζούμε στην κατάσταση της φθαρτότητας και πως «η ζωή μας είναι μία πορεία μέσα από την ωριμότητα και τη φθορά».

«Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ένα σώμα που φθείρετε, σήπεται και αποθνήσκει», τόνισε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «έχουμε νου, λόγο και πνεύμα που ζωοποιεί το σώμα».

Αναφέροντας πως τα αγαπημένα μας πρόσωπα που βρίσκονται εδώ και κοιμόνται, «υπάρχουν σε άλλη διάσταση και η πίστη μας λέει ότι προσδοκούμε Ανάσταση νεκρών. Όχι νεκρών ψυχών, αλλά νεκρών σωμάτων». «Η ψυχή μας είναι κτισμένη αθάνατη, γι’ αυτό και έχουμε όλες αυτές τις προνομίες του Ακτίστου Δημιουργού μας», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αφού επεσήμανε πως μέσα στο κοιμητήριο αναδύονται σκέψεις που έρχονται να επισφραγίσουν την πίστη μας, συμπλήρωσε: «Η πίστη μας, μας πληροφορεί για την απερινόητη αγάπη που μας έπλασε, για την απερινόητη αγάπη που μας συντηρεί, για την απερινόητη αγάπη που μας προσμένει στην διάσταση του πνεύματος, της ακριβείας και της δικαιοσύνης. Σε αυτό το χώρο που αποκαλούμε αιωνιότητα». «Εκεί όπου θα υπάρχει το φως το ανέσπερο, το φως το ιλαρό». «Εκεί που είναι η ωραιότητα και η αιώνια αλήθεια».
Όταν βλέπουμε το μεγαλειώδες σύμπαν δεν μπορούμε να το αποδίδουμε «στο τίποτα ή στην τύχη ή στο μηδέν», τόνισε στην συνέχεια, υπογραμμίζοντας πως «η ζωή, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι είμαστε ένθεες δημιουργίες και ότι αυτό που η πίστη μας λέει, είναι αλήθεια».

Κάνοντας λόγο για την προετοιμασία της παρουσίας και ελεύσεως του Κυρίου μας «με την ειρήνη, την οσιότητα, την ευλάβεια, τον καθαρμό και την πιστότητα», όπως χαρακτηριστικά είπε, επεσήμανε πως ο Τριαδικός Θεός μας, ανέδειξε πρόσωπα ταπεινά που προετοίμασαν την οδό του Κυρίου.

«Το επιστέγασμα αυτών των προσώπων είναι ο Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης. Αυτό το μοναδικό πρόσωπο, ‘’ο μείζων εν γεννητοίς γυναικών’’», είπε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «αυτόν τον ήρωα της πίστεως, αυτόν τον Προφήτη της χάριτος τιμούμε αυτή την ώρα ευλαβικά, που γεννήθηκε από την στείρα Ελισάβετ και τον Αρχιερέα Ζαχαρία ως πρόδρομος του Νυμφίου, ως φίλος του Νυμφίου, ως ‘’φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’».

Το μήνυμα της σημερινής εορτής είναι «ότι ο Θεός μας αγάπησε πολύ και μας αγαπά», «ότι μας δείχνει καθημερινά τη ζωή και το θαύμα», «ότι μας χάρισε αιώνια πρότυπα όπως ο Τίμιος

Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης», είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος.

Θυμίζουμε ότι η Ιερά Πανήγυρις του Κοιμητηριακού μας Ναού στο Σχιστό, συμπίπτει με την επέτειο Εγκαινίων του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων