28/03/2023 28/03/2023 Τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε την Δευτέρα, 27 Μαρτίου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της Α΄ Αθηνών κ. Πάνος Αβραμόπουλος και έλαβε την ευλογία του, δοθείσης της μακράς πνευματικής σχέσης που διατηρεί εδώ και χρόνια, με τον Σεβασμιώτατο, του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας. Ο συγγραφέας και M.Sc. Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Πάνος Αβραμόπουλος, που...
28 Μαρτίου, 2023 - 11:37

Στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος

Τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε την Δευτέρα, 27 Μαρτίου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της Α΄ Αθηνών κ. Πάνος Αβραμόπουλος και έλαβε την ευλογία του, δοθείσης της μακράς πνευματικής σχέσης που διατηρεί εδώ και χρόνια, με τον Σεβασμιώτατο, του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας.

Ο συγγραφέας και M.Sc. Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Πάνος Αβραμόπουλος, που αναπτύσσει μια πολυεδρική πολιτισμική παρουσία, με κέντρο και τον βυζαντινό πολιτισμό, αρθρογραφεί στην «Πεμπτουσία» για θέματα ορθόδοξου πολιτισμού – όπως τα βυζαντινά μνημεία της Αθήνας κ.α. – και παράλληλα διατηρεί εδώ και χρόνια και ραδιοφωνική εκπομπή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας», για θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, συζήτησε με τον κ. Σεραφείμ, διάφορα θέματα πνευματικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, για την πλατιά και πολύκλαδη συμβολή της αθωνικής πολιτείας, που επισκοπεί ανά τους αιώνες στην ανθρωπότητα, το πνευματικό θάμπος και ηθικό φέγγος της ορθοδοξίας.

Η Κυψέλη στο επίκεντρο της συζήτησης

Για την αγαπημένη τους περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα, στην οποία τόσο ο ευλαβής Επίσκοπος κ. Σεραφείμ, όσο και ο Πάνος Αβραμόπουλος μεγάλωσαν, κοντά μάλιστα στην ιερή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, επι της οδού Κυψέλης και που διαδραμάτισε η Κυψέλη με την αρχιτεκτονική της μεγαλουργία, αλλά και την πνευματική και πολιτισμική της πρωτοπορία, ζωτικό ρόλο, στην διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας, της αγαπημέ-νης μας Αθήνας.

Αλλά και για την πολυεπίπεδη πολιτισμική παρουσία και δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, γύρω από τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, για την εμπνευσμένη και ψυχωφελή προσφορά του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας και του έντυπου «Μουσι-κού Αναλογίου» του Ωδείου της Μητροπόλεως Πειραιώς, στην παραγωγή μιας υψηλού ήθους πολιτισμικής και πνευματικής κουλτούρας, στις δύσκολες και άνυδρες πολιτισμικά εποχές μας, αλλά και για την πολυσχιδή κοινωνική προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στην στήριξη του κοινωνικού ιστού της Αττικής, στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, αλλά και στην επακολουθήσασα μεγάλη κρίση του κορονοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων