26/03/2024 26/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, λίγο πριν την έναρξη της παρελάσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, ευλόγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πόλης, ευχόμενος στα παιδιά και τους νέους να κρατήσουν ζωντανά τα ζώπυρα του Γένους μας, να διαφυλάττουν πάντα μέσα στην καρδιά...
26 Μαρτίου, 2024 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 16:36

Συγχαρητήρια Μητροπολίτη Σεραφείμ στους παρελαύνοντες των Εκπαιδευτηρίων της Ι.M. Πειραιώς

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Μητροπολίτη Σεραφείμ στους παρελαύνοντες των Εκπαιδευτηρίων της Ι.M. Πειραιώς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, λίγο πριν την έναρξη της παρελάσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, ευλόγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πόλης, ευχόμενος στα παιδιά και τους νέους να κρατήσουν ζωντανά τα ζώπυρα του Γένους μας, να διαφυλάττουν πάντα μέσα στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα και να εμπνέονται από τις αξίες και τα ιδανικά των Ηρώων του 1821.

Ξεχωριστή παρουσία στην χθεσινή μεγάλη παρέλαση αποτέλεσαν τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία απέσπασαν το χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια όσων παρευρέθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος παρέλασε με τα Εκπαιδευτήριά ομάδα κρουστών την οποία είχαν συγκροτήσει μαθητές και μαθήτριές του Γυμνασίου, ενώ τα παιδιά του Δημοτικού παρέλασαν κρατώντας σημαίες της Επαναστάσεως από την στεριά και τη θάλασσα και τα παιδιά του Λυκείου με την σημαία της Επαναστάσεως της Ύδρας.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 o Σεβασμιώτατος βρέθηκε στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να συγχαρεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, τονίζοντάς τους ιδιαίτερα τη σημασία και την αξία της διπλής εορτής: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Παρέλαση για την 25η Μαρτίου (2024)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων