11/12/2021 11/12/2021 Εκδήλωση αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη και τη στοργή μας διοργανώνει η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με γενικό σύνθημα «Μέσα στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» η τοπική Εκκλησία, με τη δράση αυτή θέλει να στηρίξει ουσιαστικά, αλλά και να τιμήσει...
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2021 - 15:00

Συναυλία αφιερωμένη στο παιδί – Μητροπολίτης Πειραιώς: «Είναι μία προσπάθεια ζωής»

Διαδώστε:
Συναυλία αφιερωμένη στο παιδί – Μητροπολίτης Πειραιώς: «Είναι μία προσπάθεια ζωής»

Εκδήλωση αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη και τη στοργή μας διοργανώνει η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Με γενικό σύνθημα «Μέσα στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» η τοπική Εκκλησία, με τη δράση αυτή θέλει να στηρίξει ουσιαστικά, αλλά και να τιμήσει τα παιδιά και τους νέους, τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών που κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν τον δικό τους αγώνα, στέκονται όρθιοι και καταθέτουν την μαρτυρία τους στην δύσκολη καθημερινότητα.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τόνισε ότι «το βασικό στοιχείο αυτής της ηρωικής προσπάθειας είναι να μην χάσουν τα παιδιά την ομορφιά που έχουν. Να μην την απωλέσουν στο διάβα των καιρών». Αυτή η προσπάθεια είναι μία προσπάθεια ζωής, ένα έργο ζωής».

Στην προσπάθεια αυτή μαζί με τις δικές μας φωνές, ενώνουν τη φωνή τους γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Λέκκας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Θοδωρής Μέρμηγκας και ο Θανάσης Βούτσας οι οποίοι με τη συνδρομή της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», της Ορχήστρας «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.» του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δικταίοι – Καστρινοί, παρουσιάζουν ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙΑ» που περιλαμβάνει τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα, καθώς και λαϊκά και λυρικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Η μουσική παράσταση ακολουθεί τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης που, ξεκινώντας από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, ταξιδεύει στους τόπους που έζησε ο συνθέτης: Χίος, Μυτιλήνη, Λέσβος, Σύρος, Γιάννενα, Αργοστόλι, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Νέα Σμύρνη, Ικαρία, Μακρόνησος, Κρήτη.

Συμμετέχει η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχει συστρατευθεί ως μεγάλος χορηγός η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ως χορηγός επικοινωνίας ο όμιλος Alter Ego Media με την τηλεόραση του MEGA, τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», το ONE CHANNEL, το IN.GR και το My Radio 104,6 FM.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» (210 41 18 602 και 210 41 18 640) και στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (210 41 22 625).

Διάθεση προσκλήσεων στο Βιβλιοπωλείο και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» και στο TicketServices.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ή είσοδος στα θέατρα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων